breaking news

ZDRAVKO ČOLIĆ: Voleo bih da napišem pesmu LepojBreni!

januar 9th, 2015 | by Dragan
ZDRAVKO ČOLIĆ: Voleo bih da napišem pesmu LepojBreni!
Muzika
0

Lepa Brena i njen suprug Boba Živojinović podržali su Zdravka Čolića dok je u najluđoj noći pevao na trgu na ovoj planini. Posle koncerta Čola je najpre izašao u susret fanovima koji su čekali da se slikaju s njim, a zatim se pridružio Breni u restoranu, gde su ga svi s nestrpljenjem čekali.

S obzirom na to da su i Čola i Brena iz Bosne, oni su otpevali nekoliko sevdalinki, što je prisutne ostavilo bez daha jer je prava retkost da njih dvoje pevaju zajedno. Izgleda da su tada dogovorili i saradnju – da Čola napiše pesmu za novi album Lepe Brene.

Iako se pevač nikad nije pojavljivao kao autor na albumima svojih kolega, odlučio je da napravi presedan.
„Melodije ne pišem zato što mislim da sam dobar kompozitor, već u nedostatku tuđih pesama, krenem od svojih. Čekam, i ako ne dobijem dobru pesmu, onda neku od ovih što sam sam uradio stavim na album. Više volim da dobijem pesmu koja je bolja nego svoju lošiju da stavim. Nisam razmišljao o sebi kao o autoru koji bi radio za druge. To što imam, iskoristim. Jedino bih voleo da uradim pesmu, kako je ja zovem, Lijepoj Breni. Dobri smo prijatelji odavno, a jednom, kad smo se sreli u avionu, otpevao sam joj pesmu koja joj se dopala. Ona je kasnije napravila CD s raznim drugim autorima, a ja sam tu kompoziciju za sebe ostavio. Ali je ostala priča da radim za nju“, otkrio je Čolić.

zdravko-colic

Čola je u ranijim intervjuima govorio da ima sjajnu muško-žensku duetsku pesmu koju čuva. Planirao je da je snimi s portugalskom fado pevačicom Terezom Salgueru iz grupe „Madredeuš“, ali tu ideju nisu uspeli da realizuju.

Čola zasad ima samo muziku, a tekst pesme na srpskom bi tek trebalo da neko napiše. Ako se predomisli i upravu tu pesmu snimi sa Lepom Brenom, sigurno bi bila veliki regionalni hit.

Balkan lifestyle/Kurir

Loading Facebook Comments ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *