breaking news

Francuzi proglasili srpski patent za izum godine!

jun 27th, 2017 | by Dragan
Francuzi proglasili srpski patent za izum godine!
Razno
0

Francuska Akademija Nauka proglasila je patent mlade srpske dizajnerke Aleksandre Petrićević za izum godine

Svetsko priznanje ide u Srbiju

Francuska Akademija Nauka proglasila je patent mlade srpske dizajnerke Aleksandre Petrićević za izum godine. Aleksandra je dizajner medicinskih pomagala, a u saradnji sa lekarima, ali i članovima porodice koji su već osmislili neke patente, došla je do rešenja i za UTEROSKOP.

Upravo pomoću ovog patenta, koji je napravljen od plastike, rade se bezbolne intervencije na grliću materice.
Proglašenju je prisustvovalo više od tri stotine privrednika i bankara iz celog sveta, već su potpisani brojni ugovori, i kreće se sa fabričkom proizvodnjom. Za proizvod su zainteresovane brojne zemlje EU, ali i ostatka sveta, a prvi Uteroskopi već su isporučeni Švajcarskoj. Uterus će proizvoditi kompanija Spektar iz Čačka, dok će za distribuciju biti zadužena kompanija Biznis medijacija iz Beograda.

-Trenutno se radi na sledećem patentu, Histeroskopu, koji će biti patentiran i zaštićen za nekih mesec dana. I na ovom patentu, metalni deo će biti zamenjen plastičnim, a interesantna je činjenica da će instrument za jednokratnu upotrebu biti povoljniji i do 50% od samog procesa sterilizacije instrumenata koji su do sada korišćeni višekratno.

Balkan Lifestyle

Foto:PRessSerbia

Loading Facebook Comments ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *