breaking news

Dejan Jelača:“Ugostio sam mnoga velika imena“!

februar 26th, 2018 | by Dragan
Dejan Jelača:“Ugostio sam mnoga velika imena“!
Film & TV
0

U susret jubilarnoj 10. Sezoni emisije „30 MINUTA“ otvoreno smo pričali sa autorom i voditeljem ove emisije.Šta sve Dejan Jelača sprema u desetoj sezoni emisije, pročitajte u nastavku.
Sledece nedelje se vracate u Srbiju i pocinjete snimanje desete sezone vase autorske emisije “30 MINUTA” . Sta mozemo da ocekujemo ?
Tacno tako . Dolazim sledece nedelju u moju zemlju i krecem u nove pobede . Već uveliko razmišljam ko bi otvorio novu sezonu. Nimalo mi nije lak zadatak, jer toliko velikana sam ugostio, da više ne znam ko je dostojan njih da mi bude prvi gost u novoj sezoni. Skoro sam 15 godina u Americi ali ne zaboravljam moje korene I moju Srbiju . Moja emisija je jedna od mostova sa mojom zemljom . Jedva cekam da krenem sa snimanjem.

Rekli ste da ste ponosni na nju jer ste uspeli da ugostite kvalitetne ljude koji imaju šta da kažu. Koga još niste ugostili, a želeli biste?
Jedan sam od retkih autora koji je uspeo da ugosti velika imena na nasoj javnoj sceni . . To su ljudi od kojih sam mnogo naucio. Kada uspete da dovedete imena poput Milene Dravic, Svetlane Bojkovic, Mire Karanovic, Dragana Micanovica,Mise Janketica, Svetozara Cvetkovica, Radmile Zivkovic…Velikog Nebojse Glogovca , onda morate da budete I vise nego ponosni. Verovali ili ne, postoji veliki broj njih koje nisam ugostio, a želja mi je da se nađem preko puta takvih profesionalaca u devetoj sezoni. Spisak je dugačak, ali izdvojio bih neke od naših zaista divnih ličnosti: Emir Kusturica, Mateja Bećković, Miki Manojlovic…Možda će gledaoci “30 minuta” videti upravo ove ljude u desetoj sezoni sezoni.


Nedavno ste bili deo kampanje protiv diskriminacije u Njujorku. O cemu se radi ?

Učestvujem u kampanji protiv diskriminacije u Njujorku, pod nazivom Shadow/You do have the right NYC (Senka / Imaš pravo). Kampanja je protiv svih oblika diskriminacije. Čast mi je i zadovoljstvo što sam deo ove priče koja edukuje i promoviše tolenarciju. Inače ne razumem ljude koji ne podnose, mrze i ne prihvataju nekog ko je druge nacionalnosti, boje kože , veroispovesti, seksualne orijentacije. Pošto živim u Njujorku, jednom od najlepših i liberalnijih gradova na svetu, siguran sam da mi je pomogao da i sam budem mnogo tolerantniji i opušteniji. Moramo da hodamo ujedinjeni u različitosti. Ne postoji ispravno i pogrešno, ne postoji način da utičemo na to kako će neko drugi doživeti istu stvar koju gledamo. I u tome je lepota. Iz nekog razloga, različitosti ne raduju ljude. Kao da ih onespokojavaju, unesu nemir i stvaraju sumnju u istinitost sopstvene predstave. Meni je važno kakva si osoba i ništa više .

Zavrsili ste snimanje TV serije “Ideals” . Prvi put u ulozi oca . Kada mozemo da ocekujemo ovo ostvarenje ?

Upravo snimam petu epizodu u Njujorku. Ideals ili Ideali je odlucan scenario sa fenomenalnom glumackom ekipom . Igram jednu od glavnih uloga i snimamo po lokacijama na Menhetnu i Bronksu. Ugovor mi ne dozvoljava da pricam o temi ali mogu da kazem da igram oca koji je prolazi kroz razne zivotne situacije i tragedije. Od smrti supruge do ne slaganja sa cerkom o mnogim pitanjima . Verujem da ce mnogi da se prepoznaju u ovoj seriji . Premijera nas ocekuje na leto. A vec kako cujem ocekuje me i snimanje drugog serijala .

Loading Facebook Comments ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *