breaking news

I DALJE NEPRIKOSNOVENA: LEPA BRENA PROGLAŠENA NAJVEĆOM ZVEZDOM BALKANA!

mart 15th, 2018 | by Dragan
I DALJE NEPRIKOSNOVENA: LEPA BRENA PROGLAŠENA NAJVEĆOM ZVEZDOM BALKANA!
Muzika
0

U jednom su svi složni – da bi neko bio istinska muzička zvijezda pored dobrih hitova mora trajati i duži niz godina na estradi. Ona je živi dokaz kako se uspješno radilo prije 20 godine, ali isto tako i kako se treba raditi danas. Njene pjesme oduševljavaju sve generacije i jedna je od najčešćih uzora brojnih pjevačica. Naravno, riječ je o Lepoj Breni koja je od samog pojavljivanja na scenu pomijerala sve postavljene granice.

Velike zvijezde današnjice poput Marije Šerifović i Jelene Karleuše mnogo puta su kazale da su kao male htjele biti ono što je Brena bila tada te da je ona neko ko je zasigurno najveća zvijezda na Balkanu. Pored priznanja brojnih kolega, Lepa Brena sada je dobila i priznanje ogromnog broja ljudi.

Radio Studio D proteklih mjeseci radio je ogromnu anketu i publika je bila jasna – Lepa Brena je najveća muzička zvijezda Balkana. Rame uz rame, s njom su se našli Zdravko Čolić i Dino Merlin, ali sa 866 glasova više Lepa Brena uspjela je naći se ispred Dine Merlina koji je zauzeo drugo mjesto.

Na spektakularan način, 29.03.2018.godineu tuzlanskom Mejdanu radio Studio D proslavit će 20 godina postojanja i tradicionalno dodijeliti priznanja najistaknutijim muzičkim ličnstima, bendovima i produkciji. Više od 30 najvećih muzičkih imena naći će se te večeri u Tuzli, a najveći broj nagrada pripao je upravo pjevačima iz Grand produkcije.

„Lepa Brena proglašena je najvećom muzičkom zvijezdom na Balkanu sa 2.991 glasom. Odmah iza nje našao se Dino Merlin sa 2125 glasova publike, a onda i Zdravko Čolić sa 2.014 njihovih glasova. Ono što je posebno zanimljivo jeste što je Brena osim u konačnom zbroju, bila broj 1 i po svim našim načinima glasanja. Dakle, i na našoj web stranici, glasova putem telefona, a i anketa koje su sprovedene u raznim bh gradovima.“ – kazali su iz radija Studio D.

A da jabuka ne pada daleko od stabla, dokaz je i sin Lepe Brene, Stefan Živojinović, koga je publika brzo prepoznala i zbog glasa, ali i harizme koju nosi sa sobom, još brže zavoljela.  Zato će i Stefan biti nagrađen 29. Marta u Mejdanu za pjesmu „Dva ludaka“ koja je u protekloj godini bila jedna od najtraženijih pjesama u programu radija Studio D.

Balkan Lifestyle

 

Loading Facebook Comments ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *