breaking news

VJERUJ U LJUBAV, UZ SUZE I APLAUZ KOJI JE TRAJAO U BESKRAJ: Emotivnom komemoracijom Split se oprostio od velikog Olivera Dragojevića! (VIDEO)

jul 31st, 2018 | by Dragan
VJERUJ U LJUBAV, UZ SUZE I APLAUZ KOJI JE TRAJAO U BESKRAJ: Emotivnom komemoracijom Split se oprostio od velikog Olivera Dragojevića! (VIDEO)
Muzika
0

U Hrvatskom narodnom pozorištu u Splitu u 11 sati počela je komemoracija povodom smrti slavnog muzičara Olivera Dragojevića.

U Hrvatskoj se od jutros obeležava Dan nacionalne žalosti povodom smrti istaknutog muzičara koji je bio omiljen, ne samo u Hrvatskoj, već i širom regiona.

Komemoraciju je otvorila klapa pesmom „Moj galebe“, a osim porodice Olivera Dragojevića, u prvom redu još sede predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, premijer Hrvatske Andrej Plenković i drugi.

Prvi je govorio Jakša Fiamengo.

„Mogao si još da bude s nama… Ustvari ti si s nama, u našim srcima, u svakom pozdravu. Split je tvoj, kao i Vela Luka. Bio si jedan jedinstven, niko te ne može nadmašiti. Bio si duhovit, pun duha. Takav ćeš ostati u našem pamćenju, takav ćeš ostati s nama zauvek“, kazao je Flamengo.

Travničanin Nikša Bratoš je kazao da su svi ujedinjeni u bolu.

„Sećam se leta 1991. kad smo radili „Moja domovina“. Odmah smo se usuglasili da će je Oliver započeti i završiti. Svojim delovanjem je postao svojevrstan dalmatinski spomenik. Ljudi su putovali stotine kilometara da bi ga videli i čuli. Split i Vela Luka moraju biti ponosni. Bio je svetionik Dalmaciji. Ovaj grad je tvoj i biće tvoj zauvek. Tebi, dragi Oli, tebi, koji si toliko voleo ovu zemlju, ovo more, ovaj grad i ove ljude, nek ti je laka zemlja i mirno more“, kazao je Bratoš.

Na kraju komemoracije svi su ustali u Oliverovu čast. Aplauz nije prestajao u nedogled. Oliverova supruga Vesna bila je shrana. Svi su složno spontano počeli da pevaju ‘Vjeruj u ljubav’. Zorica Kondža je bila među onima koji su prvi započeli pesmu.

Olivera Dragojevića će ispratiti i 500 brodića s otoka Hvara i Visa: „Odajmo počast simbolu škojih, Dalmacije i Hrvatske“

Podsetimo, u 18.50 sati počeće ispraćaj preko Rive sve do Lučke kapetanije, gde će se u 19.50 sati ukrcati u katamaran za Velu Luku, u kojoj će se u sredu u 18 sati na lokalnom groblju sv. Roka po lokalnim običajima obaviti sahrana.

[UŽIVO] Split, ali i Hrvatska se opraštaju od Olivera! ❤🌹 Više na bit.ly/Komemoracija_Oliver_Dragojević.

Gepostet von DNEVNIK.hr am Dienstag, 31. Juli 2018

Balkan Lifestyle/Kurir

Loading Facebook Comments ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *