breaking news

TOMA ZDRAVKOVIĆ JE VOLEO SVE ŽENE, A SAMO JE ZA JEDNOM PLAKAO: Imao je veliku TAJNU LJUBAV koja je bila ZABRANJENA!

avgust 31st, 2018 | by Dragan
TOMA ZDRAVKOVIĆ JE VOLEO SVE ŽENE, A SAMO JE ZA JEDNOM PLAKAO: Imao je veliku TAJNU LJUBAV koja je bila ZABRANJENA!
Muzika
0

Legendarni muzičar Toma Zdravković upamćen je po pesmama ali i po brojnim ljubavima, strasti prema ženama, alkoholu i kocki. Pevač je voleo Anđelu, Slavicu, Olgicu, Danku, Nadu, ali srce mu je zauvek zarobila samo jedna.

Dok drugi ređaju imena žena koje je Toma Zdravković voleo, glumac Miša Janketić kaže da mu je pevač u trenutku slabosti priznao da je voleo samo jednu i da je ta ljubav bila zabranjena.

– Ljubav njegovog života, kojoj je posvetio sve svoje pesme, vrlo je određena osoba – kaže Janketić. – Neću da otkrijem njeno ime, da je ne kompromitujem. Njoj je posvetio ceo svoj život. Dok je pričao o njoj, često je plakao. On priča, a suze teku. I nisi mogao da ga ne voliš u tom trenutku. Ali ta zabranjena ljubav ga je uništila – otkrio je on.

Voleo je sve žene o kojima je pevao – ispričala je Tomina kuma, pevačica Olivera Katarina. – Bio je savremeni trubadur. Njegova duša bila je satkana od ljubavi. Nosio je ljubav i prema grešniku i prema stradalniku i prema svakom biću na ovom svetu. Tražio je opravdanje, a ne osudu. U očima mu je bila toplina. I neviđena nežnost. I ljubav. Kad gleda, kao da natapa nežnošću i ljubavlju.

Dok je pevao u tuzlanskom hotelu „Bristol“, Toma se prvi put ozbiljno zaljubio u vitku plavušu Slavicu, rodom iz Travnika. U to vreme, Tuzla mu je postala „mala“, pa je zamolio svog prijatelja Dragana Tokovića da mu pomogne da nastupa u Beogradu.

– Toković je već bio popularan i više nije hteo da peva u baru na Terazijama, pa me je preporučio kao zamenu – kasnije je ispričao Zdravković. – Imao sam veliku tremu. Tamo su nastupali vrhunski muzičari. Mojoj prvoj probi prisustvovali su fudbaleri Dragan Šekularac i Zoran Miladinović. Ta velika imena podsmevala su mi se dok sam pevao. Utučen i iskompleksiran, nisam primetio da Slavica sedi sa Zoranom. Shvatio sam da nešto nije u redu tek kad sam im prišao. Pred celim društvom rekla je da mora da obiđe neke prijateljice. Šta sam mogao nego da se složim. Vratio sam se u pustu sobu hotela „Balkan“, a ona se pojavila tek posle ponoći – kasnije je ispričao Zdravković.

Pošto je uspeo nekako da preboli plavu Slavicu, u njegovo srce ušla je crna Olgica, koju je Toma ubrzo zaprosio. Njihov brak, međutim, nije dugo potrajao. Posle razvoda, Toma je menjao kafane. Pevao je u novosadskom „Putniku“, beogradskoj „Topčiderskoj noći“ i na Svetom Stefanu.

Najtužnija pesma

Tokom boravka na Svetom Stefanu, Zdravković je dobio telegram u kojem piše da je Slavica teško bolesna i da je na samrti. Kako je već imao zakazane nastupe, nije mogao da je vidi poslednji put. Pogođen njenom smrću, Toma stvara „Buket belih ruža“, možda najtužniju pesmu u karijeri.

Toma je živeo za trenutak. Na letovanju 1972. u Budvi zaljubio se u mladu Cetinjanku Nadu Radanović. Odmah su se venčali, na Ostrvu cveća, uz pesme Usnije Redžepove i Anđelke Govedarević. Ali, i ovaj brak je vrlo kratko trajao, a krah ljubavne veze bacio je Zdravkovića u očaj. Nastavio je da se opija, iako mu je zdravlje bilo ozbiljno narušeno. Ubrzo odlazi u Ameriku, pa u Kanadu, gde u Torontu upoznaje četvrtu suprugu Gordanu.

Jednom prilikom, Toma je izjavio da ga je ljubav uvek pokretala, pogotovo ona nesrećna. Neprekidno je tražio srodnu dušu koja će da razume njegova tanana osećanja.

Njegove ljubavne priče se i dan danas prepričavaju, a pesme su i dalje popularne i među mlađim generacijama.

Balkan Lifestyle/Kurir

Loading Facebook Comments ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *