breaking news

Srpski kuvar oduševio svetske diplomate!

septembar 28th, 2018 | by Dragan
Srpski kuvar oduševio svetske diplomate!
Razno
0

Nenad Pantelić đakonijama osvaja srpsku i svetsku elitu.

Kuvar iz Srbije Nenad Pantelić, inače šef kuhinje hotela Hilton u San Dijegu, dobio je poziv od Karađorđevića, da sprema specijalitete za kraljevsku porodicu, a u njegovim jelima u Leušićima u domaćinstvu porodice Jevtović „Etno selo Rajski konaci“ uživale su i brojne diplomate koje je oduševio svojim kulinarskim veštinama.

Naime, protekle subote u Pranjanima je obeležena 74. godišnjica operacije Vazdušni most, kako je akcija ovde nazvana, a svečanosti su prisustvovali brojni gosti iz Sjedinjenih Država i Srbije.

Sećanje na ratnu 1944-tu godinu i danas je živo u Pranjanima, selu nadomak Gornjeg Milanovca – najveća operacija spasavanja američkih i savezničkih pilota u Drugog svetskom ratu zabeležena je i u obližnjoj crkvi, gde su se na ikonama, uz Svetog Savu i druge svece, našli američki bombarderi i piloti, Draža Mihajlović i sve ono po čemu je to doba važno.

Posle zvaničnog dela ceremonije u Pranjanima, usledila je gozba u „Etno selu Rajski konaci“u Leušićima koju je pripremio upravo Pantelić.

U đakonijama su pored Karađorđevića uživali američki ambasador Kaj Skot, zatim predsednica skupštine Maja Gojković, air ataše američke ambasade u Beogradu Boris Michael Gershman,bivši američki vojni ataše u Ambasadi SAD u Beogradu Džon Kapelo, ali i dimplomate iz Kanade, Češke i brojnih drugih zemalja.

Balkan Lifestyle

Foto:pressserbia.com

Loading Facebook Comments ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *