breaking news

NEĆE MOĆI DA SE KREĆE BAR POLA GODINE, IMAĆE PROBLEM SA GOVOROM… Doktori su i dalje zabrinuti za zdravlje Darka Lazića, njegov oporavak će biti SPOR!

oktobar 28th, 2018 | by Dragan
NEĆE MOĆI DA SE KREĆE BAR POLA GODINE, IMAĆE PROBLEM SA GOVOROM… Doktori su i dalje zabrinuti za zdravlje Darka Lazića, njegov oporavak će biti SPOR!
Muzika
0

Darko Lazić prvi dan vikenda u hirurškom šoku KBC “Zemun” proveo je u stabilnom stanju, bez životno ugrožavajućih promena. Ipak, kada je reč o oporavku folkera, koji je imao tešku saobraćajnu nesreću u utorak ujutru nedaleko od Pećinaca, lekari su i dalje vrlo zabrinuti.

Laziću je oštećeno jedno plućno krilo, ima prelom butne kosti, karlice, izbijen kuk iz zgloba, preživeo je teške udarce u glavu, bubrezi ne funkcionišu dobro, a ima i okom vidljive promene na jetri.

“Darko i dalje diše uz pomoć aparata i postoji mogućnost da ostane bez jednog plućnog krila. U slučaju povrede pluća, ne postoji dovoljno efikasna hirurgija kojom ona mogu ponovo da se sastave, već se povređeno tkivo uklanja, ali pacijent može da živi bez jednog dela pluća”, kaže navodno izvor u KBC “Zemun”.

Izvor navodno objašnjava i da je pitanje kakve su povrede glave, jer teški udarci mogu da dovedu do privremenog ili trajnog oštećenja sposobnosti rasuđivanja, kao i do problema sa govorom.

Lekari navodno kažu da će njegov oporavak biti veoma dug i spor. Naime, kada se Lazić oporavi od povreda glave i pluća, kada stabilizuje rad bubrega, čeka ga najmanje jedna ortopedska operacija, da bi mu se sanirao prelom butne kosti, prelom karlice i, najverovatnije, ugradio veštački kuk. To praktično znači da pevač posle izlečenja povreda kostiju navodno neće moći samostalno da se kreće najmanje pola godine.

Prema navodima Lazićevih prijatelja, roditelji pevača su već odlučili da se ove intervencije urade na Ortopedskoj klinici “Banjica”.

Balkan Lifestyle/Svet

Loading Facebook Comments ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *