in

Da li je on “pravi” za tebe?

Philips je napravio aplikaciju koja će ti pomoći da saznaš da li je osoba koja ti se dopada “ona prava“, a da ona toga čak i ne bude svesna.

Ispitivanja koja je Philips tokom razvoja ove aplikacije uradio pokazala su da čak 48 muškaraca želi da isproba ovakav način “skeniranja” suprotnog pola, dok je kod dama taj procenat znatno manji – tek oko 28 odsto, prenosi Daily Mail.

Vital Signs camera aplikacija na osnovu skeniranja osobe pokazuje da li ona oseća nešto prema vama, a to čini pomoću detekcije malih kolornih promena, koje nastaju u grudima tokom disanja i otkucaja srca. Na osnovu realnih video snimaka pomeranja grudi, brzine disanja i broja otkucaja srca aplikacija formira rezultat, koji će korisniku pokazati da li ima ili nema “prođu” kod skenirane osobe.

Prvo je potrebno da izmerite sopstvene otkucaje srca i brzinu disanja, pa da nakon toga, na osnovu tih rezultata upoređujete skenirane osobe i tražite onu pravu.

Dovoljno je da znate da vas je osoba koja vam se dopada primetila, da u tom momentu gleda u vas, pa da na osnovu skeniranja njenih vitalnih znakova saznate da li joj srce pri pogledu na vas kuca makar malo brže. To ćete uraditi tako što ćete jednostavno, i diskretno, skenirati tu osobu kamerom iPhona i za par sekundi utvrditi da li joj je rad srca i disanje ubrzano.

Smislite neki razlog, pravite se da fotografišete tapete, cveće, fensi luster ili neki drugi objekat – ne možemo baš sve da smislimo umesto vas. Potrebno je da uhvatite samo delić osobe koju skenirate u kadru, kako biste dobili verodostojan rezultat. U svakom slučaju, nemojte biti napadni.

Ukoliko ste poslušali prethodne savete, na ekranu telefona videćete trenutni broj otkucaja srca i brzinu disanja, predstavljene kroz kolorni grafik, koji ćete moći da uporedite sa graficima iz baze podataka aplikacije sa vašim ili prosečnim, i na osnovu toga saznati da li dim možete pretvoriti u vatru.

U unapređenoj verziji aplikacije, koja se plaća 69 centi, i dostupna je u AppStoru, možete skenirati dve osobe istovremeno, a rezultate možete podeliti preko Twittera, Facebooka ili ih poslati mejlom.

 

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Problemi koje nećete preživeti kao par