in

Niste zadovoljni seksom?

Proverite ima li razloga za brigu, ili vidite problem tamo gde ga nema.

Ako ste u dužoj vezi, prirodno je da se povremeno upustite u preispitivanje vašeg odnosa sa partnerom, a onda u nekom trenutku i seks dođe na tapet. Pa, jeste li zadovoljni kvalitetom i učestalošću seksualnih odnosa? Želite bolje ili više, ili i bolje i više?

Psiholog Trejsi Koks, specijalista za pitanja partnerskih odnosa i seksa, kaže da je prirodno da se ponekad zapitamo da li je s našim seksualnim životom sve ok, ali dodaje i da njeno iskustvo u radu sa parovima pokazuje da ljudi uglavnom drame bez razloga, prenosi „Dejli mejl“.

Evo na šta treba da obratite pažnju, ako prepoznajete ove situacije – nema razloga za brigu, samo tako nastavite.

Oboje povremeno uživate u masturbaciji
Pod pretpostavkom da masturbacija nije zamena za seks sa partnerom, to je samo plus. Činjenica da se povremeno prepuštate čarima „solo seksa“ nema nikakve veze sa učestalošću i kvalitetom seksualnih odnosa. Nema ničeg lošeg u tome da se povremeno zabavite za svoj račun, a od toga ćete oboje imati koristi: studije pokazuju da osobe koje redovno masturbiraju imaju snažniji libido.

Naiđu periodi kad vam seks nije ni nakraj pameti
Prirodno je da naiđu periodi kad u seksu uživate svaki dan, i čini vam se da vam opet nije dosta, ali i da se dešava da prođu dani a da nijedno od vas ne pomisli na seks. Ako niste baš u situaciji da ste zajedno šest meseci, a seks imate jednom mesečno, nema razloga za brigu.

Imate fantazije koje ne uključuju vašeg partnera
To što volite osobu sa kojom ste u vezi najviše na svetu ne znači da vas nikada više niko drugi neće privući. Pored toga, u ljudskoj je prirodi da žudi za promenom. Ali, to što se dešava da ponekad tokom seksa mislite na nekog drugog ne znači ni da ne uživate u seksu ni da ne volite partnera. Sve dok se zadržite na fantazijama, sve je ok.

Uglavnom vodite ljubav na isti način
Osim ako niste u situaciji da žarko želite nešto da promenite, a vaš partner ne pokazuje dobru volju, ni ovo ne bi trebalo da bude problem. Većina parova u dužim vezama vodi ljubav gotovo na isti način svaki put i u tome nema ničeg lošeg. Poznajete i sopstvene, ali i želje vašeg partnera, oboje znate na šta ono drugo „odlepi“ i nema ničeg lošeg u tome što se držite „obrasca“ koji vam oboma garantuje uživanje.

Ne osećate se baš uvek privlačno
Ako povremeno imate loš dan i ne osećate se seksi u svojoj koži, i nije vam ni do čega pa ni do seksa, nema razloga za brigu. Sve dok to nije vaš uobičajeni obrazac ponašanja, sve je u redu.

Seks nije uvek „eksplozija strasti“
Pa pročitajte to naglas, složićete se da zvuči vrlo glupavo… Seks nam donosi mnogo toga, erotsko oslobađanje samo je jedna od stvari. Osim toga, trebalo bi da bude i izvor ljubavi, zabave, ali i, možda najvažnije, bliskosti sa partnerom. Ponekad će seks biti takav da će vam pomutiti pamet, ponekad posle nećete imati snage da hodate, ali često neće biti toliko strastven, a opet ćete se osećati kao da ste na sedmom nebu zato što ste upravo bili onoliko bliski sa partnerom koliko je to uopšte moguće.

Volite različite stvari
Sve dok ste iskreni jedno prema drugom na svim poljima, pa i po pitanju onoga što želite kad je reč o seksu, nema razloga za brigu. Ako se volite, sigurno ćete se naći negde „na sredini“.

Seks ne traje naročito dugo
Uprkos konceptu maratonskog seksa koji nam nameće filmska industrija, istraživanja pokazuju da je u proseku sedam do 13 minuta seksa sasvim dovoljno da i muškarac i žena budu zadovoljni. Ali, ne obazirite se na statistiku, sve dok traje dovoljno dugo da ste posle seksa oboje srećni, sve je u najboljem redu. Pokušaji da se u seksualnom odnosu ljubavna igra otegne na nekoliko sati je poptpuno suluda i uzaludno je gubljenje vremena.

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Problemi koje nećete preživeti kao par