in

Seksom protiv gripa

Svi znamo da seks ima višestruko pozitivno dejstvo na ljudsko zdravlje, a ono za šta nam ovih dana najviše treba je kao „lek“ protiv gripa.

Ovih dana sve je više obolelih od gripa, a epidemiolozi kažu da se najveća aktivnost virusa očekuje ove i naredne sedmice.

Osim uzimanja C vitamina i izbegavanja zagušljivih prostorija, lekari kažu da protvi gripa pomaže i ljubav. Evo kako.

I samo grljenje sa voljenom osobom je dovoljno da nas opusti i umanji nivo stresa, s obzirom na to da se priliko zagrljaja aktivira smirujući hormon oksitocin.

Jutranju poljubac, takođe ima lekovito dejstvo – pruža osećaj sigurnosti koji nam je svima potreban da lakše prebrodimo dnevne obaveze koje nas čekaju.

Mada, ljubljenje bilo kada tokom dana, ili noći, pospešuje naše zdravlje – oksitocin, ili „hormon ljubavi“, utiče na intenzivniji osećaj bliskosti sa partnerom, umanjuje osećaj uznemirenosti i straha, s obzirom na to da snižava krvni pritisak.

I na kraju, nakon zagrljaja i poljupca, dolazimo do seksa. Ako dva puta tokom sedmice vodite ljubav, ojačaćete imunitet.

Dakle, parovi koji imaju bogat seksualni život su zdraviji i imaju manje šanse da „zakače“ neku kijavicu, infekciju, grip.

Seks, takođe, omogućava i bolji san, što je veoma bitno za imunitet i opšte dobro stanje duha i tela.

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Problemi koje nećete preživeti kao par