in

Švaleracija umesto dijete

Prilično efikasan način da se rešite viška kilograma je švaleracija. Muškarci koji švrljaju izgube u proseku tri, a žene oko pet kilograma.

Upuštanje u vanbračnu aferu je prilično efikasan način da se izgubi višak kilograma, pokazali su rezultati nedavno sprovedene (i prilično bizarne) ankete.

Više od polovine muškaraca i 62 odsto žena koje su učestvovale u anketi izjavilo je da je nakon započinjanja vanbračne afere izgubilo kilograme.

U proseku, muškarci koji su imali ljubavnice smršali su oko tri, a žene koje su varale partnere oko pet kilograma.

Iako rezultate ove ankete koja je sprovedena od strane sajta UndercoverLovers namenjenog ljudima koji su u braku a žele aferu treba uzeti sa rezervom, stručnjaci kažu da postoji nekoliko fizioloških razloga zbog kojih se u ovakvim situacijama kilogrami tope.

“Upuštanje u vanbračnu vezu stvara ogroman pritisak”, objašnjava za “Dejli mejl” Kreg Džekson, profesor psihologije na Univerzitetu u Birmingemu.

“Laganje, izbegavanje direktne konfrontacije i ‘petljanje’ partneru iza leđa izaziva užasan stres, koji ima brojne posledice. Telo ‘pumpa’ adrenalin i kortizol, hormon stresa, puls i disanje su ubrzani, raste krvni pritisak, a povišen je i nivo serotonina, što sve ubrzava sagorevanje kalorija.”
“Osim toga, tu su i promene ponašanja. Kad radite nešto za šta ste delom svesni da nije u redu, žurićete kad treba da stignete na lokaciju na kojoj vas čeka osoba sa kojom varate partnera, imaćete manje vremena za taj ‘ukradeni’ ručak ili večeru, nećete stići da popijete ‘još jednu bocu vina’, a to sve može uticati na gubitak težine”, objašnjava Džekson.

U takvim situacijama postoji i fizički pritisak. “Muškarci u takvim situacijama žele da se dokažu, da se predstave kao ‘alfa-mužjaci’ i važno im je da izgledaju što je moguće bolje, da bi osvojili ženu koju žele.”

Ali, muškarci bi trebalo još nešto da imaju u vidu: oni koji varaju supruge izloženi su povišenom riziku od infarkta.

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Problemi koje nećete preživeti kao par