in

Ženo, gde se isključuješ?!

Nauka konačno ima objašnjenje za to što žene (često) ne prestaju da pričaju…

Stereotip o ženi koja “ne zatvara usta” sad ima naučnu potvrdu, ali i “opravdanje”. Ranija istraživanja pokazala su da žene u proseku u toku dana izgovore oko 20.000 reči, dok je ćutljivom jačem polu za dnevnu komunikaciju dovoljno skromnih 7.000 reči.

Činjenica je da ponekad može biti naporno živeti sa blagoglagoljivom damom, ali pre nego što sledeći put pomislite “ženo, gde se isključuješ”, setite se da nije kriva ona, nego – priroda.

Za razvoj jezika i komunikaciju odgovoran je protein foxp2, a naučnici su sad utvrdili da je kod žena nivo ovog proteina koji je ključan za verbalnu komunikaciju viši za 30 odsto nego kod muškaraca, prenosi “Dejli mejl”.

Ova razlika primećuje se još u najranijem uzrastu, pa devojčice mnogo ranije progovore nego dečaci, a ranije počnu da sklapaju i rečenice. Ova razlika postaje još upadljivija u uzrastu u kojem deca počinju da koriste prostoproširene rečenice, jer devojčice imaju bogatiji rečnik i raspolažu mnogo raznovrsnijim konstrukcijama rečenica od dečaka koji su im vršnjaci.

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

I sarme u Ginisovoj knjizi rekorda

Više cigareta – manje seksa