in

Da li su tvoje seksualne fantazije normalne

Maštaš o drugoj devojci dok vodiš ljubav sa svojom ženom? Stalno imaš želju da masturbiraš, čak i na poslu? O čemu još maštaš i da li je to normalno?

Svi imamo seksualne fantazije i to je, kažu stručnjci, sasvim normalno. Ali, pre nego što ih saopštiš partneru u nadi da će ti ih ispuniti, prvo dobro razmisli kako će reagovati.

Možda je bolje da kreneš izokola, da samo nagovestiš šta želiš da probate, kako bi proverio raspoloženje partnera u vezi sa tim.

To što će, možda, reagovati ljutito i bez želje da u tome učestvuje, ne znači das u tvoje fantazije “bolesne”. I partner, sigurno, ima neke svoje, skrivene želje i željice kada je seks u pitanju.

A da kreneš od pitanja: “Ima li nešto što bi ti želeo/želela, da radmo u krevetu? Ili na nekom drugom mestu?”.

Pokušajte da uskladite želje i da se zajedno opustite kako biste na kraju došli do toga da jedno drugome “izlazite u susret”. Naravno, nikada nemojte raditi ono što vas ponižava, nanosi vam bol ili bilo koji drugi oblik patnje.

Vratimo se samim seksualnim željama i tome koliko su “normalne”.

S obzirom na to da smo pretrpani raznim informacijama sa TV-a, Interneta, novina, knjiga… može svašta da nam padne na pamet, naročito kada je seks u pitanju jer je to jedna od važnijih sfera našeg života.

Zato, nemoj bežati od svojih fantazija, ne stidi se svoje mašte, ne bojt se, ne ljuti se na sebe.
Dobro razmisli odakle potič tvoje “prljave misli” i šta, zapravo, kriju. Možda si pod stresom zbog posla, besparice, možda nisi dovoljno voljen, ili nisi zadovoljan sadašnjim partnerom?

Razgovarj sa najbližim prijateljima o čemu oni maštaju, možda shvatiš da su tvoje fantazije potpuno benigne u odnosu na njihove. Zašto je prekomerna potreba za hranom, na primer, nešto o čemu možeš da priačaš sa svojim partnerom, a ista takva želja za seksom nešto čega se treba stideti?

Bez obzira na to da li maštaš o drugoj ženi dok vodiš ljubav sa valstitom, koju inače obožavaš, ili misliš na seks čak i tokom napornih poslovnih sastanka, nisi “lud”.

Evo jednog zanimljivog podatka: muškarci na seks pomisle najmanje 18 puta dnevno, ali ima i onih kojima je to na pameti čak 388 puta! Jel ti sada lakše?

Dokle god tvoje seksualne fantazije ne otežavaju tvoj svakodnevni poslovni i privatni život, nema mesta za paniku. U suprotnom, potraži pomoć stručnjaka.

OVDE pogledaj listu najčešćih seksualnih fantazija i kako se tumače.

Izvor: MONDO

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Bali-beg i Hurem pevaju sa Halidom!

Tijana Dapcevic ostvarila svoj san da postane glumica