in

Seksomnija – spavaš i…

Jedni hrču, drugi imaju noćne more, neki spavaju “kao bebe”, a ima i onih koji tokom sna doživljavaju orgazam i to pravi.

Seksomnija nije isto što i kada sanjamo seks. To je ponašanje tokom spavanja koje je slično ponašanju tokom seksualnog odnosa, a podrazumeva ubrzano disanje, glasno stenjanje, masturbaciju ili prisiljavanje partnera s kojim se deli postelja na seks.

Nakon buđenja takve osobe se uopšte ne sećaju kako su provele noć.

Stručnjaci kažu da je reč o ozbiljnom psihičkom problemu koji zahteva disciplinovano lečenje i poručuju osobama kojima se ovo dešava da obavezno potraže pomoć lekara i psihoterapeuta.

Često se radi o potisnutim problemima, nemogućnošću da se izborimo sa svakodnevnim stresom. Takođe, lekari savetuju da ukoliko primetite da se vaš partner ponekad tako ponaša tokom sna, ne pokušavate da ga probudite, već da ga umirite i ujutru mu sve ispričate. Ako vam ne poveruje, snimite ga sledeći put i vodite evidenciju koliko često se ponavlja. Veoma je bitno da pokažite razumevanje i predložite da zajedno odete kod stručnjaka.

Seksomnija u početku može delovati kao zabavna pojava, ali vremenom može ozbiljno da ugrozi partnerski odnos. Reč je o osobama koje, zapravo, mesečare i koje su nepredvidive i samim tim naporne.

Na sreću, reč je o retkoj pojavi. Tačan broj onih koji u svetu pate od seksomnije nije poznat, ali se zna da četiri odsto ljudi u Britaniji pati od ovog poremećaja i da se češće javlja kod muškarca nego kod žena

Izvor: MONDO

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Bali-beg i Hurem pevaju sa Halidom!

Tijana Dapcevic ostvarila svoj san da postane glumica