in

Srpska parodija na Džejmsa Bonda

Grupa domaćih filmskih entuzijasta počela je snimanje parodije na filmove o Džejmsu Bondu, koju su nazvali “Poslednji krug momci”.

U ovoj atipičnoj akcionoj komediji, između ostalog, pojavljuju se Minja Subota, Peca Popović, Duca Marković, Olja Bećković, Mićko Ljubičić, Inspektor Blaža, Jovan Ćirilov…

Reditelj filma je Ilija Stojimirović, dok je glavni glumac profesor svetske književnosti Boško Milosavljević, a koji su u saradnji s direktorom fotografije Dušanom Petkovićem već pravili nagrađivane filmove kratke forme.

Film je rezultat šire društvene akcije koju su pokrenuli grupa filmskih entuzijasta “Reprezentativni tim Srbije” i producentska kuća “Emote”, a podržali mnoga poznata lica koja i učestvuju u filmu.”Poslednji krug momci” je atipična akciona komedija koja na mahove prevazilazi okvire ova dva žanra, približavajući se formi filmskog spektakla, ne tako zastupljenog u srpskoj kinematografiji.

“Poslednji krug momci” je podeljen na dve celine. U prvoj, mnoge poznate ličnosti, svako u svom okruženju i na svoj način, saznaju za premijeru istoimenog akcionog filma. Druga celina predstavlja parodiju na akcione filmove o Džejmsu Bondu, gde dobro pobeđuje zlo, a glavni junaci se bore protiv loših momaka, upadajući u neprilike i bežeći iz istih, u spektakularnim scenama potera na skijama, bordovima, motornim sankama, brodovima, u vazduhu i na ulicama Beograda.

 


 

Prvim delom filma nameravamo da biranim kadrovima predstavimo i promovišemo lepote Srbije i njenog glavnog grada na najlepši mogući način, kao i ljude koji su uspešni u svojim profesijama, i na taj način mladima ukažemo na vrednosti koje bi trebalo ceniti. Drugi deo je jednostavno težio što većem broju akcionih scena potere u kojima hronološki i geografski udaljeni likovi iznova aktuelizuju večitu priču o univerzalnosti i svevremenskom karakteru borbe dobra i zla. Želeli smo da napravimo film koji bi izlazio iz klišea svakodnevnih serijica i naručenih filmića i koji bi na pravi način reprezentovao duh Beograda i način humora koji je nestao“, rekao je reditelj filma Ilija Stojimirović, a prenosi portal “Domino”.

Producentska kuća koja stoji iza filma je “Emote productions”, koja pored velikog broja reklama potpisuje i film “Beogradski fantom”.

Izvor: MONDO

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Bali-beg i Hurem pevaju sa Halidom!

Tijana Dapcevic ostvarila svoj san da postane glumica