in

Više cigareta – manje seksa

Ako još niste odlučili da ostavite pušenje, evo još jednog, odličnog razloga – pušači imaju lošiji ljubavni i seksualni život, naročito ako je samo jedan partner “nikotinski ovisnik”.

Vaša navika nije samo nezdrava, ona je i socijalno neprihvatljiva, a može loše uticati na vaš ljubavni i seksualni život, kažu stručnjaci.

Život pušača je komplikovan, naročito nakon zabrane pušenja na javnim mestima koje su uvedene u širom sveta. Nekima se zbog toga veći deo dana svodi na traženje mesta na kojem mogu da “povuku dim”, a da ne plate kaznu ili ne smetaju onima koji ne puše.

I nakon pronalaska zgodnog mesta za duvanjenje, muke pušača nisu gotove. Kada se vrate u kancelariju, ili u bilo koju drugu prostoriju u kojoj se ne puši, miris duvana u kosi i na garderobi je neizbežan “žig” greha koji drugima može da smeta.

Neki, uglavnom strastveni ovisnici od nikotina, zbog tog “mirisa” nekada ostaju uskraćeni i za malo nežnosti pre spavanja. “Osećaš se na duvan, spavaj u drugoj sobi”, može ti se desiti da čuješ kada se vratiš kući nakon gledanja utakmice sa oratcima u kafiću, na primer, ili “ženske sedeljke uz vino i cigarete.

Kuće i stanovi dugogodišnjih konzumenata duvana često mirišu na cigarete i to nema veze sa njihovim načinom održavanja higijene i čistog vazduha u prostoru u kojem žive. Miris duvana se lako i brzo “uvuče” u nameštaj, zavese, tepihe, a to, priznajte, nije ni seksi ni romantično.

Pušači imaju oslabljen imunitet, pre svega zato što nikotin “proždire” vitamin C. Zato su oni skloniji prehladama, gripu, raznim virusima, ali i manjku kondicije. Bez obzira na to koliko vas partner voli, zbog “paklice” rizikujete da vas ostavi jer ste stalno bolešljivi, umoran, ili “ne možete dugo i u različitim pozama”.

Dokazano je da je seksualna izdržljivost pušača znato manja od onih koji nikada, ili već dugo, nisu “zapalili”. Izdržljivost opada sa godinama, imajte to na umu dok razmišljate kada ćete ostaviti duvan.

Imajte na umu, takođe, i da pušači žive kraće jer je rizik od oboljevanja od raka pluća, između ostalog, kod njih znato viši, naročito kod žena. “Živećemo srećno do kraja života”, može kratko da traje ako je barem jedan od partnera pušač.

Izvor: Mondo

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Bali-beg i Hurem pevaju sa Halidom!

Tijana Dapcevic ostvarila svoj san da postane glumica