in

Do boljeg seksa u nekoliko koraka

Zatvorite oči… A sad priznajte: koliko je sekundi prošlo pre nego što ste pomislili na seks?

Redovan seks (i redovna masturbacija, ako ste lošije sreće) pozitivno utiču na fizičko i mentalno zdravlje. Većina ljudi o seksu razmišlja prilično često, u najrazličitijim prilkama – na poslu, dok čeka u redu u pošti, kod kuće, na predavanjima, u prevozu, a razumljivo je i zašto: seks čini da se osećamo dobro, povećava stepen našeg zadovoljstva životom, podstiče naš imuni sistem i životnu energiju. Ali, koliko smo u stvari zadovoljni svojim seksualnim životom, i možemo li nešto da uradimo da bismo više uživali?

Prvo malo statistike: Prosečan čovek, u seksu će uživati svega 85 puta godišnje, znači jednom u četiri-pet dana. Svaki put, orgazam će doživeti oko 75 odsto muškaraca i samo 29 odsto žena, a od preostalih dama, svaka druga će isfolirati orgazam.

Poražavajuće? I nama se čini.

Ali, ako pitate ljude da li su u načelu zadovoljni svojim seksualnim životom, oko 70 odsto njih će reći da su zadovoljni (što je potpuno neverovatno kad uzmete u obzir podatke iz prethodnog pasusa). Taj procenat je i viši kod onih koji su sveže zaljubljeni (79 odsto), što je donekle razumljivo, a opada kad je reč o osobama u dugogodišnjim vezama (50 odsto).

I među polovima je uočljiva razlika: seksom je zadovoljno 83 odsto muškaraca, i oko 59 odsto žena, a i muškarci i žene žele – više seksa. Očekivano.

Pa, da vidimo, šta može da se uradi da bi dobrog seksa bilo više.

Masturbacija

Masturbacija neće učiniti da manje žudite za partnerom. (Niti će vam od nje izrasti dlake po dlanovima.) Samozadovoljavanje će vam pomoći da upoznate svoje telo, da utvrdite kako reagujete na različite vrste dodira, povećaće vašu samosvest, i učiniti vaš seksualni život zdravijim. Iako je masturbacija često tabu tema za diskusiju i predmet nepriličnih šala, to je u stvari ozbiljno “sredstvo” koje će doprineti intenzivnijem seksualnom zadovoljstvu.

Ne postoji pogrešan način za postizanje orgazma, niti postoji pravilo koliko često treba da masturbirate. Ako želite da stvar učinite zanimljivijom, samozadovoljavajte se pred partnerom, to je dobar način da intenzivirate osećaj bliskosti. Osim toga, tako mu možete dati korisne ideje, na kraju krajeva, niko ne može znati bolje za kakvim dodirima čeznete od vas samih.

Izgledajte seksi da biste se osećali seksi

Za uživanje u seksu presudno je naše mentalno stanje. Ako imate negativnu sliku o sopstvenom telu, recimo ako vas muči višak kilograma, celulit ili izgled grudi, ako se za vreme seksa opterećujete time kako izgledate i da li je vaš partner registrovao neku od tih (uglavnom umišljenih) mana, možete da se pozdravite sa uživanjem. I sa orgazmom.

Šta možete da uradite? Jedan od načina da se izborite sa tim je da redovno vežbate. Vežbanje će vam pomoći da se osećate dobro u sopstvenom telu, ali i da povećate izdržljivost i poboljšate cirkulaciju, što će doprineti seksualnom zadovoljstvu. Pokušajte da se posvetite jogi, šetajte ili idite na plivanje, ako budete uporni, ubrzo ćete videti rezultate i na fizičkom i na mentalnom planu.

I, na kraju, umesto da razmišljate samo o onome što vam se ne sviđa na sopstvenom telu, fokusirajte se na ono što volite na sebi. Vodite ljubav pod svetlima, naučite da se osećate seksi u svojoj koži. U krajnjoj liniji, to je ionako jedina koju imate na raspolaganju, tako da bi bilo bolje da je zavolite.

Probajte da ostvarite fantazije

Kada razmišljate o “ulogama”, šta vam pada na um? Seksi sekretarica, malo vezivanja ili pretvaranje da ste stranci? Malo glume nije na odmet, sve dok se oboje slažete sa tim. Za koji god “scenario” da se odlučite, cilj ovakvih i sličnih igrica je da vam pomognu da se oslobodite inhibicija i začine doživljaj.

Povremeno “uskakanje” u različite uloge može biti dobar put ka boljem seksu, naročito ako ste dugo u vezi, jer donosi dašak nepoznatog i omogućava vam da sagledate i partnera i vaš odnos iz nove, sveže perspektive. Probajte, možda vam se dopadne.

Ojačajte mišiće karlice

Kardio vežbe dobre su za srce, vežbe snage za kosti, a Kegelove vežbe čuda čine za seksualni život. Vežbe su diskretne i neće vam oduzeti mnogo vremena. Dovoljno je da nekoliko minuta u toku dana stežete i opuštate mišiće karličnog dna (one koje stegnete kad vam se pripiški, a morate da se strpite) naizmenično, po pet sekundi. Posle nekog vremena primetićete da su vam orgazmi intenzivniji, a muškarci će verovatno doživljavati snažniju erekciju.

Borite se protiv rutine

Poljubac ovde, dodir tamo, misionarksa poza ili “ona odozgo”… I gotovo. Naravno, trebalo bi da znate šta će i vas i partnera sigurno dovesti do orgazma, ali pazite da se ne opustite kad utvrdite šta oboje volite. Povremeno iskočite iz ustaljene šeme, probajte nešto novo, čak i ako se stvari ne budu razvijale kako ste očekivali, bar ćete se oboje nasmejati.

Ovo važi i za mesto. Spavaća soba nije jedina prostorija u kojoj možete da uživate u seksu. Ovo, naravno, ne znači da morate da imate seks na javnom mestu, ali kuhinja, kupatilo ili automobil mogu biti zgodno osveženje.

Eksperimentišite sa lubrikantima

Prediga je ponekad više nego dovoljna, ali ponekad bez obzira na želju može biti problema. Ne bi bilo loše da uvek pri ruci imate neki lubrikant na bazi vode. Čak i kada ste oboje dovoljno uzbuđeni, upotreba lubrikanata može povećati zadovoljstvo jer donosi osećaj drugačiji od onog na koji ste navikli. Naročito su korisni ako uživate u seksu pod tušem, recimo. I, ako vam ne odgovara prvi koji ste isprobali, pokušavajte dalje, isprobajte one koji imaju efekat hlađenja, zagrevanja ili različite ukuse.

Kažite šta želite

Želite da vas partner dodiruje na određeni način? Recite to naglas. Ili, još bolje, pokažite mu. Ako se stidite da kažete šta želite, ne možete očekivati da to i dobijete. Razgovarajte sa partnerom o onome što biste želeli da probate, za čime čeznete ili šta biste vi želeli da uradite njemu ili njoj. Podelite fantazije, to je jedini način da ih proživite. Ako budete čekali da vam neko pročita misli, načekaćete se…

(Izvor: MONDO)

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Dzej jos ne zna da ce postati deda

Second hand kod Goce Tržan?