in

Želite više seksa?

Onda bi bolje bilo da se pridržavate tradicionalnih podela na “muške” i “ženske” poslove…

Parovi koji žele da poboljšaju svoj seksualni život morali bi prvo da podele poslove u domaćinstvu jer muškarci i žene koji poštuju tradicionalnu podelu uloga imaju seks češće, pokazala je nova studija.

Studija koja je analizirala uloge 4.500 heteroseksualnih bračnih parova u SAD pokazala je da oni parovi gde žene kuvaju, čiste i idu u nabavku a muškarci se bave baštom i automobilom, imaju aktivniji seksualni život.

“Rezultati pokazuju da pol i dalje organizuje svakodnevni život u braku”, rekla je koautorka studije i profesor sociologije na Univerzitetu Vašington Džuli Brines.

“Naročito se čini da polni identiteti muža i žene izraženi kroz podelu poslova utiču na strukturu seksualnog ponašanja”, dodala je ona.

Studija, koju prenosi Rojters, pokazala je da parovi sa tradicionalnim ulogama u domaćinstvu imaju seks 1,6 puta više mesečno od onih gde muž radi sve tradicionalno ženske poslove.

Brinesova i njene kolege naglašavaju da muškarci ne smeju da koriste ovu studiju kao izgovor da ne pomažu kod kuće.

“Muškarci koji odbijaju da pomognu u kućnim poslovima samo će povećati sukob u mražu i sniziti satisfakciju žene”, rekao je autor Sabino Kornrič, istraživač na Huan Marč institutu u Madridu.

Iako su podaci korišćeni za studiju prikupljeni od 1992. do 1994. godine, što je najskorija studija seksualne učestalosti među bračnim parovima, Brinesova smatra da se bračni seks nije mnogo promenio od tada.

“Brak danas nije isti kao i pre 30 ili 40 godina ali neke stvari su i dalje važnje. Seks i kućni poslovi su ključni aspekti zajedničkog života i povezani su sa zadovoljstvom u braku i načinom na koji supružnici izražavaju svoj polni identitet”, rekla je ona.

Izvor: Tanjug

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Najgluplje muške fore za muvanje!

Ko kaže da veličina nije bitna?!