in

Zašto je jedna lutka iz izloga Facebook hit

Zato što izgleda kao prava žena, a ne kao anoreksična manekenka. Reč je o lutki koja se pojavila u izlogu jedne prodavnice donjeg veša u Švedskoj.

Na Facebook stranici Women’s Rights News pre nekoliko dana, dvadesetdevetogodišnja Rebeka je postavila fotografiju lutke koju je snimila u izlogu jedne švedske prodavnice donjeg veša.

Lutka izgleda kao većina prosečnih žena i zbog toga je privukla pažnju Rebeke, ali i mnogih koji su je potom videli na Facebooku – za samo nekoliko dana dobila je preko 60.000 “lajkova”!.

Sudeći po tome, ženama je dosadila tortura premršavih lutaka koje izgledaju nerealno, i jedva su dočekale da u izlogu vide lutku sa oblinama, koja “podeseća na ljudsko biće”, kako je napisala devojka koja je postavila fotografiju.

U ljubičastom donjem vešu, dokolenicama, nemarno ogrnuta maramom preko ramena, ova lutka zaista izgleda kao svaka druga žena. Ona nije debela, već normalnih, uobičajenih proporcija.

“Ona izlgeda zdravo”, napisala je Rebeka, koja je kritikovala lutke u H&M buticima: “One imaju struk širok kao moja cevanica”.

Izvor: Mondo

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Anđelina opet u Sarajevu

ŠOU POČINJE: Pogledajte farmere koji su ušli u karantin!