in

Brazilska depilacija – lepo i opasno

Brazilska depilacija, kao i drugi vidovi uklanjanja dlačica iz intimne regije, povećavaju rizik od inficiranja veoma zaraznom virusnom kožnom infekcijom, upozoravaju francuski naučnici.

“Mikro -povrede” do kojih dolazi usled depilacije voskom ili brijanja, doprinose širenju virusa Molluscum contagiosum, koja se veoma lako širi kontaktom koža na kožu sa nekim ko je već inficiran, a prenosi se i dodirom sa zaraženim predmetima, kao što su posteljina i peškiri. Relativno je česta kod dece, kao i kod osoba čiji je sistem imuniteta već ugrožen zbog bolesti, ili upotrebe lekova.

Prenosi se, međutim, i seksualnim putem, a tokom protekle decenije zapažen je porast broja upravo takvih slučajeva.

Istraživači, koji su svoje nalaze objavili u stručnom časopisu “Seksualno prenosive bolesti” pokušali su da ustanove da li je ovaj porast u vezi sa sve većom popularnošću uklanjanja pubičnih dlačica, te su to i istražili među pacijentima jedne privatne klinike za kožne bolesti u Nici. Od 30 pacijenata inficiranih Molluscum congtaginosumom u periodu od 6 meseci, njih 6 su bile žene, prosečne starosti 29,5 godina.

Znaci infekcije – mehurići nalik perlicama, u četiri slučaja su se proširili do stomaka, a u jednom do kukova. U deset slučajeva bila su prisutna i druga stanja i oboljenja kože koja se dovode u vezu s ovm infekcijama – urasle dlačice, bradavice, folikulitis (bakterijska kožna infekcija), ciste i ožiljci.

Od ukupno 30 pacijenata, njih 93 odsto je uklanjalo dlačice u intimnoj regiji, i to 70 odsto brijanjem, 13 odsto pincetom i 10 odsto voskom.

I istraživači sa Univerziteta Kalifornije u San Francisku upozoravaju da su sve rasprostranjeniji trendovi brazilske depilacije i ukrašavanja cirkonima intimne regije s koje su prethodno odstranjene dlačice doveli do petostrukog povećanja broja žena koje dospevaju u bolnicu zbog povreda na genitalijama, piše “Blic”.

Da uklajanje pubičnih dlačica ima i svojih dobrih strana potvrđuju, međutim, prošlogodišnja istraživanja iz Australije, koja pokazuju da je stidna vaš praktično postala ugrožena vrsta. Lekari iz Sidneja otkrivaju da ženskog pacijenta sa stidnim vašima nisu imali još od 2008, dok je među muškarcima broj slučajeva opao za 80 odsto.

Na koje sve načine možeš da ukloniš dlačice, koji su najefikasniji, koji najmanje bolni… saznaj OVDE.

Friziranje intimnog dela jedan je od pokazatelja karaktera vlasnice: otvorene i pomalo divlje žene biraju jednu vrstu frizure, a one mirnije drugu. Otkrijte OVDE šta frizura “tamo dole” govori o ženi.

Izvor: Mondo

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Čak Noris obrijao bradu!

“Riblja Čorba” u punoj “Areni” proslavila 35 godina rada!