in

Apel za pomoć:ANITI (11) ZA NOVO SRCE POTREBNO 1.000.000, A PRIKUPLJENO TEK 200 DOLARA!

Maloj Aniti Balaž prošle godine otkrili su da boluje od restriktivne kardiomiopatije, iste bolesti kao i Tijana Ognjanović, oko koje se mobilisala celokupna srpska javnost, s tim što Anita pati i od dodatnih zdravstvenih komplikacija.

Iz tog razloga, njena jedina nada leži u transplantaciji srca koja može biti obavljena samo u Hjustonu.

Roditeljima je rečeno da se ne nadaju pomoći države, jer se budžetom ne predviđaju sredstva za ovakve situacije.

Radi prikupljanja novčanih sredstava sa basnoslovno skupu operaciju, koja je u Tijaninom slučaju procenjena na čitavih milion dolara, na Facebook-u je otvorena grupa ,,APEL ZA POMOC MALE ANITE BALAZ”, ali je do sada skupljeno tek 150 evra. Roditelji su beskrajno zahvalni svakome ko je izdvojio novac za spas njihovog deteta.

Kako kaže njena majka Ksenija Balaž, Anitu su 11 godina lečili od astme da bi joj tek u aprilu prošle godine otkrili ovu tešku bolest nakon urađenog EKG-a i ultrazvuka.

Anita 1

Od tada kreće agonija njenih roditelja koji se bore za život svoje najstarije ćerke, koja ima svega 11 godina. S obzirom da se ovakve operacije ne rade u Srbiji, njena doktorka je poslala rezultate i dijagnozu u kliniku u Beču. Međutim, ova klinika je odbila da uradi operaciju jer Anita ima iveoma visok pritisak u plućima, pa je operacija izuzetno rizična. Jedina nada za nju je sada klinika u Hjustonu, gde će po novo srce ići i mala Tijana Ognjanović koja će biti spašena uz pomoć humanih ljudi.

Nažalost, Anitino stanje je jako loše i njena majka Ksenija Balaž kaže da se svako veče uspavljuje uz pomoć boce sa kiseonikom.

– Anita je od trećeg meseca počela da se razboljeva, a 11 godina su je lečili od astme. Međutim, prošle godine su joj krenule vrtoglavice i naglo lupanje srca da bi joj posle otkrili da boluje od restriktivne kardiomiopatije. Na klinici u Beču su nakon pregledanih papira rekli da ne mogu da rade operaciju jer ona ima veoma visok pritisak u plućima, što je velika prepreka za operaciju. Od februara ona je na kiseoniku svaku noć i tako se uspavljuje. Doktorka se nada samo da će taj pritisak da spadne, a trenutno pije i šest vrsta lekova – rekla je Ksenija Balaž za Trojku.

Anita, nažalost, ne može da se ponaša kao njeni vršnjaci.

Anita 2

– Kada ide u školu moramo da je pratimo. Drugari joj često nose ranac, jer se jako loše oseća i puno se zamara. A u školu ide sve ređe zbog svoje bolesti. Problemi sa plućima su doveli do toga da je non stop prehlađena, a u decembru je imala i upalu pluća jer su joj stalno podložna bakterijama – objasnila nam je Ksenija.

Povrh svega, Anitini roditelji trenutno nemaju posao, a iz Beograda su morali da se vrate za Erdevik jer nisu mogli više finansijski da izdrže podstanarski život.

Anita 3

Međutim i dalje su u teškoj krizi jer često moraju da vode Anitu za Beograd na lečenje, a problem im stvara i to što devojčica često mora da ostaje u bolnici zbog stanja koje joj se pogoršava.

Na Facebook-u je formirana grupa ,,APEL ZA POMOC MALE ANITE BALAZ”, preko koje se mozete informisati detaljnije o načinima kako da pomognete ovoj devojcici i gde možete izneti i svoje ideje o tome kako joj pomoći.

Autor:Trojka/Balkan lifestyle

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Maya Berović je trenutno najtraženija Bosanska zvezda

“Balkanska truba” je hit ove nedelje