in

Kada sretneš bivšu ljubav…

Znate da će bivši/bivša biti na istom mestu gde i vi. Evo nekoliko saveta kako da se ponašate, a ostanete “kul”, opušteni i pribrani.

Bili ste zaljubljeni, voleli ste se, delili ste divne trenutke, živeli ste zajedno… Više niste par, ostale su samo uspomene, po koja fotografija.

Ali, dešava se da “naletimo” na svog bivšeg/bivšu. Naravno, nikad nije lako kad vam se ukrste pogledi sa nekim ko vas poznaje u dušu, a niste više zajedno. Uglavnom su to neprijatni trenuci, zamuckivanje, nešto vas “preseče” u stomaku, počinju uobičajena pitanja o zdravlju, takoreći – razgovor radi razgovora.

Ali, ne mora sve da bude tako neprijatno, dramatično, čudno, grozno, niti srceparajuće (pogotovo ako ste ostavljena strana).

Ako znate da ćete se susresti sa bivšim/bivšom, a kreće sezona venčanja pa su vam zajedničke drugarice ili drugari spremni da zaplove u bračnu luku, ne morate baš sve da prepuštate slučaju. Možda ne bi bilo zgoreg da se pripremite za taj susret, pre svega psihički, ali i da napravite “taktiku”, jer je to mnogo bolje nego da izbegavate poglede, da se krijete po toaletima restorana ili gde već.

Da biste sačuvali “zdravlje”, evo nekoliko koraka koji bi vam mogli biti od pomoći:

Ako ste slobodni, tj. ako niste u vezi

Najbolje je da se raspitate za detalje kako biste imali neku sliku u glavi. Koliko će ljudi doći na svadbu/žurku, šta bi trebalo obući, kada treba doći i slično… Sve ovo da bi vam bilo lakše kad dođete na teritoriju susreta, da ne biste razmišljali i o nekim “usputnim” stvarima, odnosno da vam glava bude “čistija”.

Pre odlaska na zabavu, popričajte sa najbližim drugom/drugaricom. Poslednja stvar za koju biste želeli da vam se dogodi jeste da budete nervozni i da napravite scenu prilikom susreta sa bivšim/bivšom. Najbolje je da odete na taj događaj sa nekim ko je upućen u celu vašu prethodnu vezu, jer ćete u tom slučaju izbeći dodatna objašnjavanja.

Svaka veza je priča za sebe. I ova iz koje ste izašli na ovaj ili onaj način je bila posebna ili drugačija na neku pređašnju. Zato biste u glavi trebalo da “izvrtite film” nekih dobrih stvari koje su vam se desile tokom te veze, da vam se “nađu pri ruci” kako bi razgovor bio “normalan”, a vi se posle toga osećate dobro, a ne pokislo i pokunjeno.

Ako ste u novoj vezi

Najbolji savet je da kažete sadašnjem partneru da postoji mogućnost da sretnete bivšu/bivšeg na zabavi. Pre svega, vaša veza treba da bude zasnovana na uzajamnom poverenju. I vaš partner/partnerka će se sigurno bolje osećati ako dobije takvu informaciju i neće doliti “ulje na vatru” u slučaju iznenađenja, odnosno iznenadnog susreta.

Ne treba dramatizovati celu stvar, nego iskreno reći da ćete se vrlo verovatno sresti sa onim/onom sa kojom ste bili u vezi i da ćete joj/mu se javiti na zabavi.

Ako ste nostalgični tip, odnosno ako svaki put kada vidite bivšu/bivšeg ne možete da se “iskulirate”, već počnete da razmišljate o onome što je bilo i onome što je moglo da bude da ste ostali zajedno, probajte da prikrijete jasne signale. Ako ste devojka, ne morate da obučete baš ONU haljinu koja se njemu najviše dopadala. Izaberite neku drugu. Ako radite suprotno, biće to jasan znak “suprotnoj” strani da vam je i dalje stalo i da možda još nešto očekujete.

Susret se dogodio. Ako ste poslušali ove savete, nadamo se da se ste zadržali osmeh na licu. A tokom večeri, trudite se da ostanete pozitivni, da se smejete, da budete uz one koji vam dižu raspoloženje i budite opušteni, upravo onakvi kakvi biste bili i da vaš bivši/bivša nije u istoj prostoriji.

Izvor: Mondo

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Ovako izgleda Ivana Selakov sa novom frizurom

Pevači: Ero, treba te obesiti za mošnice na Terazijama!