in

Sado-mazo seks dobar za zdravlje?!

Mnogi misle da je seks uz bičeve, lance i slično, perverzna zabava. Međutim, lekari kažu da su osobe koje praktikuju takav seks zdravije i manje neurotične od onih koji “ono” rade “obično”.

Zvuk biča koji udara o pod, zveket lanaca na našoj koži, mogu biti blagotvorni za naše zdravlje, pokazalo je jedno istraživanje čiji su rezultatu objavljeni u “Žurnalu seksualne medicine”.

Osobe koje uživaju u seksu začinjenom “ropstvom”, sadizmom, mazohizam, pokazuju bolje rezultate na psihološkim testovima u odnosu na one koji nemaju takve seksualne fetiše.

Stručnjaci kažu da je to zato što su oni koji praktikuju “nastran” seks više ekstrovertni, otvoreniji za nova iskustva i manje neurotični.

“Oni koji vole sado-mazo seks se ne razlikuju od ostalih ‘normalnih’, ili se razlikuju u pozitivnom smislu”, kaže dr Andreas Vismejer, psiholog sa Univerziteta Tilburg.

On i njegove kolege su u anonimnoj anketi na sajtu Univerziteta, istražili “ljudsko ponašanje”, a učesnici, njih više od 900, nisu mogli ni da pretpostave da se zapravo radi o istraživanju seksualnih navika.

Istraživanje je pokazalo da su oni koji vole “ropstvo u krevetu”, otvoreniji za nova iskustva i savesniji od onih koji nisu avanturisti kada je ljubavni život u pitanju. Takođe, te osobe su manje neurotične i anksiozne.

Testiranje je pokazalo i da se radi o osobama koje su uglavnom zadovoljne svojim životom, nisu ljubomorne, veruju partneru, manje su osetljive i plačljive.

Dakle, uživanje u zveketu lanaca, kožnoj garderobi, bičevima… može biti znak da ste mentalno uravnotežena osoba.

Izvor: Mondo

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Bojan Bjelić ponovo u Falku

Filip Panajotović:Volim Staniju i potrudiću se da veza sa njom uspe