in

Muškarac star 66 godina saznao je da je ustvari žena

Muškarac iz Kine stigao je kod doktora na pregled zbog nateknuća abdomena da bi saznao da je ustvari žena!

On je odrastao kao siroče i dosad nije imao većih zdravstvenih problema zbog kojih se možda moglo otkriti njegovo „stanje“, pa je tek u prilično kasnoj dobi saznao ovu veliku vijest. Naime, sve se počelo otkrivati kad je ustanovljeno da nije imao problema s abdomenom, već cistu na jajniku.

Prema izvještaju South China Morning Posta, ovaj 66-godišnjak pati od dva iznimno rijetka genetska poremećaja. Jedan je tzv. Turnerov sindrom, genetska anomalija koju karakteriše nedostatak ili nerazvijenost jednog kromosoma x, a drugi kongenitalna adrenalna hiperplazija (KAH), koja, između ostalog, može uticati na razvoj primarnih i sekundarnih polnih obilježja.

„Pacijent, prema definiciji, jest žena koja ne može zatrudnjeti. Ali, osim toga ima i KAH, zbog čega izgleda kao muškarac“, ispričao je profesor s jednog kineskog sveučilišta, Ellis Hon Kam-lun. „Zanimljivo je i vrlo rijetko da osoba ima ovu kombinaciju poremećaja. Vjerojatno se takvo nešto neće dogoditi ponovo u skorijoj budućnosti“, zaključio je.

Slučaj su potvrdili liječnici iz bolnica Kwong Wah i Queen Elizabeth, a svoja su istraživanja objavili ovog ponedjeljka u Hong Kong Medical Journalu.

South China Morning Post izvještava da 66-godišnjak ima bradu i maleni penis, nema testise i visok je samo 137 centimetara. Prestao je rasti u dobi od 10 godina. Izjavio je da će se i dalje predstavljati kao muškarac.

U medicinskoj literaturi dosad je zabilježeno samo šest ovakvih slučajeva, a ovom je pacijentu dijagnoza postavljena puno kasnije nego drugima.

Izvor: Index.hr

 

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Karleuša skinula dečka na bini!

Ko će udomiti medvedića?