in

Ceca: Gazili su me, ustajala sam

Folk zvezda Svetlana Ražnatović-Ceca kaže da je izvukla pouke iz prošlosti, da kao u pesmi poželi da “ponekad poludi na pet minuta” i govori o tome kakav muškarac treba da bude i kakvog želi.

Svetlana Ražnatović-Ceca je osoba koja je obeležila estradnu scenu u Srbiji od trenutka kada se pojavila, a tome ima više od dve decenije.

Osim po pesmama koje su postali hitovi i van granica Srbije, ona je bila u žiži interesovanja javnosti i zbog braka sa vođom paravojnih formacija Željkom Ražnatovićem-Arkanom, vezama sa ozloglašenim, kriminalnim “Zemunskim klanom”, utaji poreza zbog čega je bila osuđena…

Ipak, ono što je nesporno jeste da njene pesme vole mnogi i da se njeni albumi nestrpljivo iščekuju. Pred koncert na Ušću 28. juna, Ceca je izbacila novu pesmu “Poziv”. Reklo bi se – simboličan naziv.

U intervjuu “Večernjim novostima”, ona je govorila o tome kako je preživela prošlost, šta bi volela sebi da dopusti, makar na pet minuta, kakvog muškarca priželjkuje, odnosno kakav bi on trebalo da bude…

“Često sam morala da zaboravljam da sam krhka žena, jer sam se susretala sa ljudima koji nisu imali milosti. Gazili su me bez treptaja. Dešavalo mi se da padnem i razbijem kolena. Ali, uvek bih ustajala, otresla prašinu i nastavila da koračam. Nisam imala vremena da kukam, a nije da me nije bolelo. Zbog dece nikada nisam imala pravo da klonem, prishički posrnem i povučem se u sebe. Bila sam i ostala njihov jedini oslonac. Oni su najveći razlog zbog kojeg ću morati neprestano da se borim… Dok se ne formiraju kao ličnosti, moraću da trpim udarce, ali nadam se da im je, konačno, došao kraj”, kaže ona.

Ceca ističe da prošlost ne može da izbriše, ali i da ne gleda unazad, jer da tako čini ne bi videla ono što je pred njom.

“Prošlost ne možemo da promenimo i izbrišemo, ostaje deo našeg života, ali od nje se ne živi. Sa druge strane, ona je učiteljica od koje možemo izvući pouke. Ja jesam”.

Ali, kaže i da bi, da se ponovo rodi, birala isti put. “Naravno, ima stvari koje bih ispravila, možda uradila bolje…”.

Pevačica ne može da izdvoji najboljih pet minuta svog života, ali bi rado, kaže, volela kad bi mogla da “poludi bar na pet minuta”, kako ide jedna njena pesma.

“To je u biti svakog čoveka. Ta pesma oslikava mene, jer sam celog života u grču iz samo jednog razloga – zato što sam javna ličnost. Hteli mi to da priznamo ili ne, uskraćene su mi stvari koje su anonimnim ljudima sastavni deo života”, rekla je Ceca i dodaje, u šali, da “planira” da to uradi sa 70 godina.

Od kako je njen suprug Arkan ubijen nije pomišljala na brak, a mediji su je povezivali sa raznim muškarcima.

Upitana koje stvari je odbijaju od nekog muškarca, odgovorila je: “Ne volim bahate, neinteligentne i nevaspitane muškarce”.

“Za mene dasa mora da bude kompletna ličnost, i fizički i mentalno, i džentlmen. Idealan ne postoji, ali ove kvalitete mora da poseduje”, dodala je Svetlana Ražnatović.

Folk zvezda kaže i da ne bi zbog nekog muškarca stavila muziku u drugi plan.

“To nisam uradila ni kad sam se udala za Željka (Arkana). On je, čak, forsirao da budem aktivnija i da uvek dajem maksimum. Mnogo mi je pomogao. Muškarac koji će biti oslonac u svakom smislu. Takav mi treba! Muzika je moja velika ljubav. Posao, međutim, ne sme da je uslovljava, niti ima razloga. Nisam se umorila, pevanje je moj posao i jedini izvor prihoda”, kaže ona.

Održala je nekoliko velikih koncerata na otvorenom u Beogradu i kaže da svaki ima težinu. Tvrdi da je prethodni put na Ušću bilo 150.000 ljudi. I još kaže da se od velikih koncerata ne može zaraditi.

“Takvi koncerti se i ne rade zbog profita. Uspeh je ako ostanete na nuli. Produkcija mnogo košta. Naša estrada nema budžet svetskih zvezda i smešno je porediti se sa njima, jer je reč o milionskim produkcijama o kojima mi sa Balkana možemo samo da sanjamo”.

Izvor: Mondo

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

HITOVI: Poslušajte sve nove Cecine pesme!

Voćna emulzija, sok, nektar – šta je šta