in

Zašto ne treba da ga “gugluješ” pre randevua

Upoznate momka koji vam se sviđa i odmah krenete da “guglate” o njemu, da čeprkate po njegovom Facebook profilu? Devojke, to je “ne, nikako”!

Mnoge devojke smatraju da nam podaci sa društvenih mreža potencijalnog dečka mogu uštedeti mnogo vremena, kao i da informacije sa Googla mogu da zamene prvih nekoliko sastanaka. Međutim, stručnjaci upozoravaju da previše informacija može da bude štetno, kao i da otežava zaljubljivanje.

Pre nego što odu na prvi sastanak sa dečkom, čak 48 odsto devojaka pretražuje sve informacije na njegovom Facebook profilu, pokazalo je istraživanje u Americi u kome je učestvovala 5.481 devojka.

“Kopanjem” po profilu možete da poštedite sebe sastanaka koji su osuđeni na propast, ali možete i da propustite “pravog”.

“Zbog tehnologije odustajemo od nekoga samo zbog profilne slike ili statusa veze”, kaže profesor Univerziteta Mičigen, Nikol Elison. Sada kada nam je na društvenim mrežama dostupan veliki broj informacija, potencijalne partnere biramo na osnovu fizičkog izgleda, kao kada idemo u šoping.

Pre sastanka uvek razmišljate o tome da li ćete imati o čemu da razgovarate sa njim. “Četovanje” neće pomoći da to i saznate, tvrdi profesor psihologije Eli Finkel, čija istraživanja pokazuju da je veliki problem onlajn zabavljanja pogrešno razumevanje u komunikaciji, pišu “Glamur”.

Sastanci nam omogućavaju da zaista upoznamo nekoga – njegov govor tela, glas i izraze lica, a sve to propuštamo zbog “virtuelnog zabavljanja”. Ne možete da odlučite da li vam neko odgovara dok ne provedete neko vreme zajedno i ne gledate ga u oči, smatraju stručnjaci, jer pogled uvek odaje koliko je neko zainteresovan.

Što više saznamo o nekome, to smo više skloni da osuđujemo, pokazuju istraživanja. Podaci sa društvenih mreža mogu da pomognu da otkrijete šta sve imate zajedničko sa potencijalnim dečkom, ali i da otkriju nešto što vam se ne sviđa. Kada nađete nešto što vam se ne dopada, najverovatnije ćete zaboraviti i zbog čega vam se svideo, pokazuju studije.

Još ako nađete i njegovu sliku sa bivšom devojkom ili neku na kojoj nosi starinski džemper…

Sastanci ipak umanjuju šansu da nešto bude pogrešno shvaćeno, a svakako daju i priliku da razjasnite ono što vas zanima. Osim toga, njegovo ponašanje može da vam pomogne da izgradite sopstveno mišljenje o njemu. Možda vas iznenadi cvećem, džentlmentskim otvaranjem vrata ili nekim drugim gestom.

Ne uskraćujte sebi onu slatku neizvesnost i tremu pred prvi sastanak, a ako baš želite da mu “brljate” po profilu, nemojte prebrzo da ga “otpišete”. Uostalom, “izguglajte” i sebe i tako proverite šta bi on mogao da sazna o vama.

Izvor: Mondo

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

HITOVI: Poslušajte sve nove Cecine pesme!

Voćna emulzija, sok, nektar – šta je šta