in

Krivična prijava protiv Darka Jokića zbog uvreda preko Facebook-a

Djevojke čije su se slike pojavile na facebook stranici “Karakajske mačke” uz uvredljive komentare podnele su krivičnu prijavu protiv N.N. lica koje je osnivač pomenute stranice. Ova stranica je otvorena 21. juna i za manje od pet dana privukla je preko 450 fanova.

Na ovoj stranici N.N. lice objavljuje uvredljiv sadržaj na račun djevojaka iz ove zvorničke regije. Iz nezvaničnih izvora bliskim timu za visokotehnološki kriminal saznajemo da su na osnovu istrage došli do IP adrese a na osnovu koje su utvrdili identitet N.N. lica saznajmo da se radi o licu incijala D.J. iz Karakaja.

Odmah nakon objave incijala na Facebook-u mnogi članovi ove društvene mreže su uz komentar potvrdili da se radi o izvesnom Darku Jokić iz Grbavaca pored Karakaja koji je i od ranije poznat policiji po kradji automobila, zivine i stoke.

Prema zakonu “O neovlašcenom korišcenju licnih podataka” iz Krivičnog zakona Republike Srpske prema članu 176 tačka 1 glasi:
Ko suprotno uslovima odredenim u zakonu bez saglasnosti gradana pribavlja, obraduje, saopšti drugom ili koristi njihove licne podatke, kaznice se novcanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Krijući se iza lažnih profila na internetu, ljudi često postavljaju uvredljive komentare i neprikladne sadržaje, a ne znaju da za to mogu krivično da odgovaraju.

Izvor: RTV BN

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Ne može ti ništa!

Pogledajte: Brutalan “napad” tigra