in

Zašto leti imamo veću potrebu za seksom

Da li ti se nekad čini da je tvoj seksualni život bolji leti? Pa, osim toga što se svi malo oskudnije odevaju, postoji još razloga zašto više seksa imamo tokom leta.

Sunce podiže nivo testosterona za 120 odsto, pokazala je studija koju je sprovela jedna bostonska bolnica. To prouzrokuje „glad“ za seksom kod muškaraca.
„Leto znači znoj, a on emituje estrogen i testosteron“, rekao je dr Ijan Kerner za „Mens helt“. Možda znoj i ne zvuči baš kao recept za romansu, ali naučnici sa Univerziteta Rutgers su dokazali da ova dva hormona stimulišu želju za seksom.

Naravno, to ne znači da samo „jači“ pol ima veću želju za seksom. Muškarci sa visokim nivoom testosterona privlačniji su ženama, pokazalo je istraživanje naučnika sa škotskog univerziteta.

Dame će osetiti visok nivo testosterona putem mirisa znoja. A verovali ili ne, potvrđeno je da je taj miris ženama mnogo privlačniji od bilo kog losiona koji se koristi posle brijanja!

Momci, to naravno ne znači da treba da zaboravite na tuširanje, već samo da i kada se malo oznojite možete da budete seksi.

A sad – zajedno pod hladan tuš! „Suprotno uvraženom verovanju , tuširanje hladnom vodom takođe povećava želju za seksom tako što poboljšava cirkulaciju, nivo testosterona i estrogena“, tvrdi autor knjige „How to blow her mind in bed“, Siski Grin.

Mmmm, plaža i potamnela koža… Studije su pokazale da su žene biološki programirane tako da ih više privlaće muškarci sa tamnijim tenom jer ih doživljavaju kao starije, bogatije i „opasnije“. Ali, i melanin koji je „odgovoran“ za taman ten povećava seksualni apetit kod oba pola.

Dakle, uživajte u letu i suncu!

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Izbacili ga iz škole zbog „bekamovke“!?

Rakovi – srećan rođendan!