in

Čik odoli ovome…

Privlači te nova koleginica? Bivši dečko te pozvao na kafu? Evo kako da odoliš iskušenjima koja mogu da upropaste tvoju stabilnu vezu sa sadašnjim partnerom koji ne zaslužuje da ga lažeš i “mažeš”.

Izgubljeno poverenje ćete teško vratiti. Zbog toga je potrebno da pre nego što podlegnete iskušenju budete u stanju da postavite sebi pitanje: Da li ovo zaista vredi?
Problem je u tome što su iskušenja ponekad toliko primamljiva da većina ovo pitanje preskače. Dovoljno je da se setimo onog petnaestogodišnjeg deteta u nama koji bi svojevremeno bio presrećan samo ako bi ga pogledala osoba suprotnog pola, a kamoli da ponudi nešto više, i da sva naša kolebanja padnu u vodu. Jer, to neodgovorno dete u nama nas ubeđuje da se nijedna prilika ne propušta. I mi mu, nažalost, verujemo.

Evo nekih najčešćih iskušenjima koja vrebaju tamo negde…

Bivša ljubav

Niste se predugo videli, a onda ste se iznenada sreli. Misleći da je bezbedno, otišli ste zajedno na kafu, a onda i na večeru, i to baš onog vikenda kada je vaša devojka, ili dečko, van grada. Kao, da prekratite vreme, kao, to je sasvim u redu. Bili ste zajedno pre sto godina, ona vas zaista više ne privlači, čak ste na prvi pogled primetili da se i malo ugojila…  Ipak, posle par viđanja, sve vam je draža. Polako se prisećate lepih trenutaka i polako vam je sve manje jasno zašto ste uopšte raskinuli. I, jedne večeri uradite zabranjeno. Sutradan shvatate da ste bili žrtva stare iluzije koju ste sami od nekud izvukli, i rado biste vratili vreme.

Odbrana: Koliko god u američkim sitkomima to izgledalo moguće, bivši parovi veoma retko mogu biti prijatelji. Koliko god vi bili sigurni u svoju ljubav prema trenutnoj partnerki, doći će trenutak kada će vas ona iznervirati, a ako se tada nađete u društvu bivše, na veoma ste opasnom terenu. Iako su vaša uzajamna osećanja odavno izbledela, ukoliko se radilo o pravoj ljubavi, ona će se uvek nalaziti u vašoj svesti, jer je vrlo lako setiti se zbog čega ste nekoga voleli. Pogotovo ako ga ne viđate svaki dan. U ovom slučaju je jedino rešenje da se držite na distanci. To ne znači da ne treba da odete na kafu ili čak večeru. To samo znači da ta viđanja ne treba da se dešavaju svakoga dana – jednom u nekoliko meseci je sasvim dovoljno.

Dobra riba/frajer iz škole/kraja/fakulteta

Ona, ili on, je bila glavna zvezda fantazija onog petnaestogodišnjaka sa početka priče. I on će vam u vašog glavi nalupati šamare ako je sada odbijete. Iako vam se u mlađim danima ta osoba jedva i javljala, sada kada ste je sreli uloge su se obrnule. Vi niste više zbunjeno dete, a i “zvezda” je možda malo izgubila na nedodirljivosti, piše “Mens helt”.

Odbrana: U ovom slučaju je bolje da na neki način, barem malo udovoljite svom egu. Jer, ako se samo okrenete i odete, uvek ćete se pitati da li ste imali ikakve šanse. Što neće doprineti vašoj sadašnjoj vezi koju toliko želite da očuvate. Jer, to što ste zauzeti ne znači da se ne možete barem malo zabaviti – samo ne smete preći određenu granicu. Zato, platite jedno piće. Platite i sledeće, ali se potrudite da barem vi ostanete trezni. Zaplešite, flertujte, možda čak ponudite i prevoz kući posle izlaska. I samo o jednoj stvari vodite računa – nemojte nikada ostati sami sa tom osobom.

Gotivna koleginica/kolega sa posla

Ovo spada u klasike jer sa tom osobom provodite gotovo isto toliko (ako ne i više) vremena kao i svojim partnerom/partnerkom. Sa tom osobom ogovarate šefove, pijete piće posle posla, donosite važne odluke. Vremenom, počinje da vam ponedeljkom ujutru donosi kafu i prepričava svoje ljubavne probleme, a vi tražite savete šta da kupite svojoj dragoj, ili dragom, za godišnjicu. Kada vas bilo ko pita bilo šta o vašem odnosu, spremno odgovarate da ste vi kao prat i sestra. vam je postala “kao sestra”, da imate “super odnos”.

Odbrana: Koliko god bili zaljubljeni u svoju partnerku ili partnera, ako sa nekom drugom osobom suprotnog pola svakodnevno budete gradili odnos pun poverenja i razumevanja, to može da predstravlja pretnju. Što naravno ne znači da ne smete da progovorite ni sa jednom ženom ili muškarcem u kancelariji. Naš savet je da slobodno idete na koliko god hoćete kafa ili pića – ali da to radite isključivo u poslovnom okruženju i da se suzdržite od razgovora privatnim stvarima.

Izvor: Mondo

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

MEMO POBEDNIK FARME: Sarajlija uzeo 50.000 evra

Bio sam nevaljao!