in

Kako se pravi sokna punđa

Želiš da ponekad promeniš frizuru, napraviš punđu, ali ti to ne ide od ruke? Evo kako da na jednostavan način napraviš trendi sokna punđu.

Ako si pomislila da ti za ovu frizuru treba gusta kosa – obradovaće te činjenica da je jedini uslov za „sokna punđu” zapravo duga kosa. Sve što ti je potrebno su češalj, makaze i jedna sokna, zbog čega punđa i nosi ovakav naziv.
Prvo zaveži kosu u konjski rep, a onda je razbaruši četkom ili tako što ćeš prolaziti prstima kroz rep.

Savetujemo ti da izabereš čarapu u boji koja je približna nijansi tvoje kose, kako se ne bi videla kada napraviš punđu. Onu stranu sokne gde bi trebalo da se našu prsti, odseci makazama, a zatim je urolaj tako da izgleda kao gumica za kosu.

Ovako urolanu čarapicu stavi na sam kraj repa, a onda krajeve kose umotavaj oko nje i uvrći je na dole. To radi sve dok ne dođeš do temena, odnosno dok ne umotaš ceo rep u punđu.

Ako ti je ponegde ostao neki pramen možeš da ga poprskaš lakom za kosu ili pričvrstiš šnalicama.

Ne preporučujemo da praviš punđu kada ti je kosa čista i sveže oprana, jer je tada previše lepršava, pa će se pramenovi verovatno izvlačiti. Ako ipak želiš da čistu kosu saviješ u punđu – pre toga je poprskaj lakom za kosu, kako bi mogla lakše da je „obuzdaš”.

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

MEMO POBEDNIK FARME: Sarajlija uzeo 50.000 evra

Bio sam nevaljao!