in

Napravio skultpuru od stripova koji vrede 20.000 funti

Umetnik iz Šefilda napravio skultpuru od stripova. A mogao je na njima prilično da zaradi…

Umetnik Endrju Vikers, 49-godišnjak iz Šefilda, pronašao je hrpu stripova i pomislio je: “Šteta bi bilo ovo baciti”.

Odlučio je da od te gomile stripova napravi skultpuru “Dečak od papira” (Paper boy) koju je priključio izložbi svojih dela u galeriji u Šefildu.

Ali, ovaj umetnik, koji kaže da jedva sastavlja kraj sa krajem, šokirao se kada je saznao da je mogao prilično da zaradi na stripovima koje je upotrebio za skulpturu.

Rečeno mu je da je mogao da zaradi 20.000 funti da ih je odneo na prodaju kolekcionarima.

“Video sam hrpu stripova u kontejneru i pomislio sam da je glupo da tek-tako propadnu. Najpre nisam znao šta ću sa njima, ali sam ih svejedno ubacio u svoj kombi. I potom od njih napravio skultpuru”, rekao je umetnik.
Međutim, zaljubljenik u stripove Stiv Ajr šokirao je umetnika kada mu je rekao koji strip je upotrebio za skultpure. Reč je o prvom izdanju stripa “The Avengers” (Osvetnici) iz 1963. godine.

“Dok sam gledao skulpturu pomislio sam da je baš lepa, ali onda sam zapazio, na desnoj nozi, naslovnu stranu stripa ‘The Avengers’ iz 1963. godine. Imam kopiju tog stripa u svojoj radnji i mogu vam reći da mu se cena kreće oko 10.000 funti. Pogledao sam potom pažljivije i ostatak skulpture i shvatio da je mogao da zaradi ukupno 20.000 funti. Bilo bi mu jeftinije da je skultpuru napravio od italijanskog mermera”, kaže Ajr.

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

MEMO POBEDNIK FARME: Sarajlija uzeo 50.000 evra

Bio sam nevaljao!