in

Šta ne treba da radiš na prvom sastanku

Za par sati treba da se nađete, i baš ti je stalo da ostaviš dobar prvi utisak. Ako želiš da dođe i do drugog sastanka, evo šta ne treba da radiš.

Nikako nemoj da se napiješ. U redu je da popiješ piće, dva, da se opustiš i oslobodiš treme ako je imaš, ali nemoj da preteraš. Ukoliko dođeš do toga da ne možeš da kontrolišeš šta i kako govoriš, sasvim sigurno ćeš ostaviti loš utisak i oterati potencijalnog partnera od sebe. A ako još dođe dotle da povraćaš od alkohola…
Pazi šta ćeš da obučeš. Nije potrebno da kupuješ nove stvari za ovu priliku, ali preporučujemo da ne nosiš ništa suviše svečano ili suviše opušteno. Moraš naći pravu meru, u skladu sa mestom na koje ćete otići. U svakom slučaju, treba da nosiš ono u čemu se dobro osećaš.

Ni pod kakvim okolnostima na prvom sastanku ne pričajte o svojim bivšima. To je u redu kada ste već u vezi, ali u suprotnom ćete ostaviti utisak nedovoljne zainteresovanosti za osobu sa kojom ste izašli.

Ne ponašaj se kao inspekcija. Ne postavljaj pitanja tipa: “Koji su tvoji životni ciljevi?” ili “Gde vidiš sebe za pet godina?”, osim ukoliko ne želiš da ubiješ čar prvog sastanka.

Ljubaznost se podrazumeva – na prvom dejtu i uopšte, ali ne zalazi na teritoriju “Nikada mi nije bilo ovako lepo sa nekim…” Ne započinjite razgovor o braku, bebama i svemu ostalom što bi moglo da bude previše ozbiljno za ovu priliku i da eventualno uplaši drugu stranu.

Ne načinjite temu “seks”. Ako počnete razgovor o seksu, moguće je da ćete ostaviti utisak kao da je to sve što vas zanima.

Ako mislite da biste mogli da se upustite u ozbiljnu vezu, ne dozvolite da jedno od vas dvoje plati ceo račun, već ga podelite. Tako će već na početku biti jasno da želite jednakost i u vezi.

S obzirom na to da ste na prvom sastanku, verovatno se još uvek ne poznajete baš najbolje i ne znate šta potencijalni partner voli, a šta ne. Zato ne vređajte nikoga i ništa, jer biste time nenamerno mogli da uvredite i partnera, odnosno partnerku.

Dakle, budite pristojni, prirodni i uživajte u prvom sastanku!

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Šaban Šaulić tražio da kao predgrupa na njegovom nastupu bude Alegro bend

Devojčica od godinu dana kupila auto na e-Bayu