in

SNIŽENJE: Memove slike se prodaju za 20 evra!

Bosanski umetnik se po izlasku sa “Farme” pohvalio da su njegova dela na ceni, te da se na tržištu ne mogu naći ispod 500 evra, međutim, slike se na internetu se prodaju za mnogo manje novca.

Pobednik četvrte sezone “Farme” Sulejman Memo Haljevac, poznatiji kao akademski slikar iz Sarajeva, našim medijima predstavio se kao visoko cenjeni slikar iz Bosne, čije se slike nalaze na razglednici UNICEF-a, u svetskoj banci u Vašingtonu i da njegova dela koštaju od 500 evra pa naviše. Međutim, slikar se izgleda zaneo, budući da su njegovi radovi na rasprodaji na internetu za oko 20 evra.

Svi ljubitelji umetnosti i Meminog rada delo “Ulje na platnu, apstrakcija” mogu kupiti na sajtu pik.ba i to za skromnih 45 konvertibilnih maraka (negde oko 22 evra).

Vijest-202

Memo se po izlasku sa imanja rekao da je uvaženi umetnik u Bosni i da mu je plan da osvoji svet, ali i da mu novac ništa ne znači, pošto mu je otac poklonio stan vredan 700.000 evra, dok će osvojenih 50.000 evra iz rijalitija staviti u banku.

– Boli me ku**c za druge umetnike, ja dođem, napravim izložbu koju poseti 2.000 ljudi, reviju napravim, uđem u “Ginisovu knjigu” i naslikam sliku od 20 metara i prodam je u humanitarne svrhe. Moja slike stoji na UNICEF-ovoj razglednici, u svetskoj banci u Vašingtonu pored jednog Pikasa i Modiljanija – pohvalio se Sulejman i dodao da njegova dela imaju i Milo Đukanović i Milorad Dodik.

S druge strane, njegov imidž zvezde kvari i osporava cenjeni TV kritičar Aleksandar Tomašević:

– Memo nikada u životu nije imao dodirnih tačaka s televizijom i poznatiji je kao maskota sarajevskih kafića, ali je gledajući TV kod kuće, uzor našao u Draganu Marinkoviću Maci. Pokupio je sve njegove fore, a to su mahanje rukama, što više dranja i rečenice koje sadrže sve same ulične žargone. Neznanje kulja iz njegovih budalaština – oštar je bio Tomašević.

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

LJUBAVNO GNEZDO: Stanija se seli kod Filipa!

Bijonse ili Rijana u finalu srpskog “X Faktora?