in

Mirjana Karanović glumi majku Nikole Tesle

Mirjana Karanović tumačiće majku Nikole Tesle u filmu „Tesla“ reditelja Majkla Entona u kome glavnu ulogu igra srpski glumac Branko Tomović.

Film bi trebalo da se snima od jeseni u SAD i Srbiji. Karanovićeva će igrati Đuku, vrednu srpsku domaćicu koja je imala veliki uticaj na inventivne instinkte mladog Nikole. „To je prilično mala uloga u filmu ali Đuka je imala važnu ulogu u Nikolinom životu. Pomogla mu je da definiše ko je. Čast mi je da igram tu vrednu ženu koja je podigla jednu tako jaku i zanimljivu porodicu“, istakla je Mirjana Karanović u pisanoj izjavi koju je medijima dostavio producent filma.

Od trenutka kada je pročitala scenario za film Mirjana je znala da je uloga Georgine Đuke Mandić ona koju „mora“ da igra. „Veoma me je dirnuo scenario u kome je svaki lik predstavljen sa velikim integritetom. Ispričaćemo priču onako kako se dešavala. Majkl je uspeo da zadrži autentičnost“, kaže Mirjana.

Reditelj Enton kaže da trenutno traga za balkanskim glumicama koje će igrati Nikolinesestre. „Tesle su bili Srbi koji žive u tadašnjoj Hrvatskoj. Želim da publika oseti autentičnost tih okolnosti“, kaže Enton.

Njega ne plaši činjenica da se latio priče o čoveku prema kome se mnogi postavljaju zaštitnički. „Što više otkrivam ovog sjajnog čovekla i njegove izume to sam odlučniji da napravim priču koja je autentična i da izbegnem trivijalna nagađanja i teorije zavere. Teslina priča je za mene mnogo intrigantnija od misterije“, kaže Entoni.

Autor: balkanlife.net
Izvor:Blic

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Goga Sekulić: „Ne znam kako ću preživeti! Suprug mi je umro na rukama“

Srbin (Travolta) juri Amerikanca (De Niro)