in

Srbin (Travolta) juri Amerikanca (De Niro)

Pogledajte trejler filma “Killing Season” u kojem dva velikana Holivuda raščišćavaju stvari iz rata u BiH. Loše kritike u američkim medijima.

Robert de Niro (69) i Džon Travolta (59) prvi put zajedno glume u filmu, ali utisak je da će ovo ostvarenje ostati na margini istorije kinematografije. Bar su takve, loše ocene u američkoj kritici za film “Killing Season”.

De Niro glumi američkog ratnog veterana Bendžamina Forda koji se borio u ratu u BiH. A Travolta je u ulozi Srbina Emila Kovača (scenarista Ivan Doerti je mogao da smisli i neko drugo ime!), koji je takođe bio na ratištima u Bosni i Hercegovini. Njih dvojica se sreću u zabačenom delu Apalačija regiona u Americi.

Posle rata u ex-YU, Ford (De Niro) živi povučenim životom, čita Hemingveja, sluša Džonija Keša i bavi se fotografijom, slikajući divljinu oko sebe. Igrom slučaja sreće Kovača (Travoltu) i ugošćuje ga u svojoj kolibi. Zapravo, Kovač je ciljano došao do Forda, koji ni ne sluti da su se njih dvojica već “gledala” preko nišana. Kovač je došao po osvetu za ono što mu je penzionisani američki pukovnik priredio 18 godina ranije. Odlaze zajedno u lov, a Ford postaje Kovačeva lovina. Počinje njihov lični rat, u kojem Kovač isteruje svoju pravdu…
Režiser je Mark Stiven Džonson (“Daredevil,” “Ghost Rider,” “When in Rome”), a scenarista, pomenuti Doerti.

Već posle prve rečenice koju izgovara Travolta shvatićete da se filmska ekipa nije baš potrudila da ukapira srpski jezik. Travolta više ima onaj tvrdi ruski akcenat (valjda je svima tamo sve to ionako isto), a i teško izlazi sa njim na kraj. Sa svom tom šminkom na sebi teško da može da bude bivši srpski borac.

De Niro, u tom jesenjem pejzažu i sa maskirnom kapom, podseća na onog De Nira iz kultnog filma “Lovac na jelene”, ali to je sve što ima veze sa tim ostvarenjem.

Američka kritika ovog filma je oštra. U jednoj, recimo, piše ovo: “Nije bezvredan, ali nije ni dobar. Kao triler je previše ambiciozan. Kao umetničko delo – previše predvidljiv”.

Druga kaže: ‘Killing Season’, akcioni triler borbe prsa u prsa i suptilan poput samog naslova, toliko je pretenciozan da možete da se upitate, bar nakratko, da li vas njegove antiratne metafore zavaraju dok film namerno obiluje banalnostima? Kako drugačije objasniti njegovu neverovatnu priču? Još neverovatnije je da je rana verzija scenarija proglašena najboljim scenarijom koji još nije snimljen!”.

Izvor: Mondo

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Mirjana Karanović glumi majku Nikole Tesle

Ja sam bio bilijarder..čitav minut!