in

Zahvaljujući Ceci Ražnatović: Đusići prvi put videli more!

Četvoro Đusića iz sela Kukljin blizu Kruševca – Nenad, Ana i Jovana, sve jedno drugom do uva, s mamom Olgicom na čelu, zatekli smo u sobi pansiona BISS. Njihove oči pune radoznalosti i oduševljenja i crveni nosići govorili su nam više od reči. Divno se provode.

– More je mnogo slano! Jedna žena me je naučila da plivam, ali mi majka ne da da idem duboko – kaže nam Ana, devojčica od 11 godina, čija je kosa skroz poplavela od sunca i slane vode.

Tu se u razgovor uključila i majka. Kaže da nije mnogo stroga, ali da je troje dece, koja prvi put dolaze u dodir s lepotama morske vode, teško kontrolisati.

Ceca i Djurisici 3

– Neće da izađu, pa neće! Ne znam šta da im radim. Meni more pomaže jer imam probleme sa štitnom žlezdom. Mnogo je lekovito ovde. Lepše spavamo, lepše su budimo i Srbija nam ne nedostaje baš mnogo – uz osmeh nam priča Olgica.

Đusići su stigli u Đenoviće 27. jula, gde je ih ugostio Stefan Zekić, vlasnik apartmana BISS. Tu će ostati do 6. avgusta, pod budnim okom Zekića koji je tu da im pomogne oko svega i odmor im učini što pijatnijim, kako to domaćinu i nalikuje. Što se njih tiče, ne bi se oni vraćali. Dok razgovaramo s Olgicom, koja hvali sve vezano za odmor, u reč nam upada krupnooka Jovana od devet godina.

Ceca i Djurisici 2

– Ej, ej! Da ti kažem! Ja uđem u more i pevam Cecine pesme! Biću pevačica kad porastem – kaže ona, ali i najstariji od njih, njihov brat Nenad (14), oslobodio se, pa nam priča kako je doživeo more.

– Imama drugara Lazara, ali sestre imaju više drugarica. Još nemam s kim da igram fudbal kako sam navikao – kroz šalu nam se žali Nenad.

Kako nam je rekla Olgica, otac Milan, glava porodice, ostao je kod kuće jer zbog ugrađenog pejsmejkera loše podnosi sunce.
– Komšinica daje Milanu telefon da nas zove ovde, pa se tako čujemo s njim. Brine i on, stalno nam govori da se pazimo sunca – govori Olgica. Dok uživaju u suncu, plaži, udobnom smeštaju… maleni Đusići ne prestaju da priču o Ceci.

– Ceca je divna! Hvala joj puno, obezbedila nam je i džeparac – poručili su Ana, Nenad i Jovana, koje smo ostavili da uživaju u moru, iz kojeg ih je, kako smo se i sami uverili, teško izmamiti na obalu.

Ceca i Djurisici 4

Život u 20 kvadrata

Svetlana – Ceca Ražnatović posetila je porodicu Đusić u okviru akcije “Blic fondacije” – “Srce za decu” 18. februara ove godine kada im je donela puno poklona i obećala da će finansirati njihov odlazak ne letovanje kako bi prvi put u životu videli more. To obećanje upravo je i ispunila. Petoro Đusića živelo je u trošnoj kući od dvadesetak kvadrata, sa krovom koji prokišnjava, bez kupatila… U toku akcije, njihov dom je opremljen novim nameštajem, deca su dobila kompjuter, puno igračaka, sve što im je potrebno za školu…

Autor: Balkan Lifestyle/Blic

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Šako Polumenta sagradio hotel!

Marko Kešelj proziva Danila Ikodinovića: Dačo spremam remiks pesme „A gde je Nataša, muči me to“