in

Sudbina ove bebe je potresla ceo Balkan!

Sin Jelene Trikić, nazvane Majka Hrabrost, koja je ceo Balkan zadivila kada je odbila lečenje teške bolesti da bi rodila malog Nikolu, živi u Prijedoru bezbrižno i srećno. Okružen je ljudima koji ga obožavaju, a Nikola već pravi prve korake i sriče prve slogove, a prva reč koju izgovara je – mama.

Mali Nikola Dunović će 9. avgusta imati punih 10 meseci. Živahna beba, sa neodoljivim osmehom od šest zubića, usrećila je oca Gorana Dunovića. Nikola je okružen pažnjom i ljubavlju bake, dede, ali i tetke Sanje, koja mu je, na neki način, zamenila majku.

Još je mali i nije svestan da ga je rodila žena koja je veličinom humanog gesta zadivila region.

Beba 6

Jelena Trikić je žena o kojoj će pričati generacije, a njena odluka da se ne leči od opasnog zloćudnog tumora da bi rodila sina ostavila je bez reči i najhumanije. Mali Nikola o tome još ne zna ništa. Veselo skakuće u hodalici, a povremeno i zove mamu, babu, tatu i dadu. Goran Dunović kaže da je beba kakva se samo može poželeti.

– Napredan je i zdrav, ponekad ume da bude i ljut. Ima mamine oči, čelo i obrve, dosta liči na Jelenu – kaže Goran. Napominje da ga i danas ljudi zovu i raspituju se za Nikolino zdravlje. Kaže da je Nikola dobio dosta poklona, a novac koji je uplaćen za njega oročen je u banci.

– Kada odraste moći će da podigne taj novac. Neizmerno sam zahvalan svim ljudima koji su nam u najtežim trenucima pritekli u pomoć i pružili podršku – navodi Goran.

O životu bez voljene Jelene, Goran sa uzdahom odgovara da je teško.

Nikola nam je velika uteha. Slobodno vreme provodimo s njim, ali zaborava nema. Celog života će u mom srcu ostati tuga, jer sam izgubio predivnu ženu, koju sam jako voleo. Vreme tugu možda može malo da ublaži, ali nikad neće izbrisati sećanje na moju Majku Hrabrost – sa setom kaže suprug Goran.

Beba 4

S puno ljubavi Nikolu dočekuju i Trikići. Goran će u avgustu opet kod njih da bi Jelenina porodica videla Nikolu kojem se beskrajno radovala. Nikola im je, kažu, velika uteha, jer kad ga vide imaju osećaj da im se vratila Jelena.

Ubrzo će u Drvaru, na groblju Spasovina, biti podignut i spomenik Majci Hrabrost.

Stalno traži tetku

Tetka Sanja, koju Nikola stalno traži pogledom jer je s njim od prvog dana i odgaja ga i podiže kao svoje dete, kaže da joj nikad nije bilo teško sa mališanom. Voli Nikolu svim srcem, a kada tata i tetka imaju obaveza uskaču baka i deda, koji obožavaju unuka.

Beba 3

 

Ko je bila majka hrabrost

Jeleni Trikić otkriven je tumor na mozgu 2007. godine. Posle dve operacije, ona je odlučila da prekine terapiju kako bi mogla da dobije bebu. Kada je zatrudnela, bolest je uznapredovala, a lekari su joj savetovali da prekine trudnoću kako bi mogla da nastavi terapiju. Međutim, Majka Hrabrost odlučila je da žrtvuje svoj život, kako bi na svet donela malog Nikolu. Mali Nikola rođen je u septembru 2012, a njegova mama Jelena Trikić preminula je u 33. godini mesec i po kasnije.

Beba 5

 

Autor: Balkan Lifestyle/Blic

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Odakle joj pare?Pogledajte gde letuje bivša Farmerka i noćenje plaća 2.000 evra!

Evo koliko se policajaca brine o kraljevskoj bebi!