in

AVATAR: Kameron snima tri nastavka, u bioskopima od 2016

Tri nastavka biće snimljena istovremeno a snimanje počinje 2014. godine. Premijere su najavljene za decembar 2016, 2017. i 2018. godine.

Kanadski režiser Džejms Kameron snimiće tri nastavka filma “Avatar” koji će biti pušteni u bioskope u periodu od 2016. do 2018. godine, saopštio je Studio “Foks”. “Avatar” iz 2009. je film sa najvećom zaradom ikada od 2,8 milijardi dolara.

Kameron je, kako piše AFP, prvobitno planirao samo dva nastavka filma.

– U pisanju novih filmova shvatio sam da su ”Avatarov svet, priča, likovi… postali bogatiji nego što sam predvideo i bilo je jasno da dva filma neće biti dovoljna da ispričaju sve što želim – naveo je Kameron u saopštenju.

U filmu o vojniku paraplegičaru koji je poslat na fiktivnu planetu Pandora, poznatu po prirodnim bogatstvima, igrali su Sigurni Viver, Sem Vordington i Zoi Saldana.

Tri nastavka biće snimljena istovremeno a snimanje počinje 2014. godine. Premijere su najavljene za decembar 2016, 2017. i 2018. godine.

Kameron, koji je sam napisao “Titanik” i “Avatar”, unajmio je četvoricu scenarista za ovaj projekat. Džos Fridman (“Rat svetova”), Rik Džafa i Amanda Silver (novi nastavak “Planete majmuna”) i Šejn Salerno (“Armagedon”, “Divljaci”) radiće na nastavcima.

– Za nas u studiju nema većeg prioriteta i radosti od toga da omogućimo Džimu da nastavi i proširi svoju viziju sveta ”Avatara” – rekao je direktor “Foks filma” Džim Ðanopulos.

Magazin “Varajeti” piše da bi budžet za tri filma mogao da iznosi jednu milijardu dolara.

Izvor: Tanjug

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Marko Kešelj proziva Danila Ikodinovića: Dačo spremam remiks pesme „A gde je Nataša, muči me to“

Dolazi nam Sajmon Kauel