in

Kako da očistite život od bivšeg

Nakon raskida je najbolje ukloniti sve dokaze o vezi, jer ako ih zadržite, veće su šanse da ćete se prisećati lepih trenutaka kojih više nema.

Svako reaguje drugačije na raskid. Neke žene plaču po ceo dan, druge čiste stan dok ne postane sterilan, dok će ostale naizgled nastaviti da žive kao da se ništa nije dogodilo. Ono što će svakom pomoći je generalno čišćenje, uklanjanje fotografija na kojima ste srećni i zaljubljeni, poklona koje vam je kupio tokom veze, kao i pisanih tragova koji prete da vas drže zarobljenom u prošlosti. Ne kažemo da bi trebalo da se pravite da nikada nije bilo te veze, ali vam nikako nije potreban dodatni, vizuelni stimulans da vas podseća da nje više njema.

Poruke
Njegova prva poruka puna je nesigurnosti, slatkih reči i truda da vas osvoji, a svaki put kada je vidite oči vam se napune suzama? Umesto da živite u prošlosti i sa pitanjem gde je sve pošlo naopako, jednostavno izbrišite poruke koje vas vraćaju u stare dane. Čitanje poruka iz vremena kad vas je pokušavao da osvoji stvoriće iluziju da se sve može vratiti na staro, ali i da je vaša veza bila daleko lepša nego što je to zaista bio slučaj.

Fejsbuk
Glupo je i detinjasto izbrisati sa ga Fejsbuka, posebno ako ste se rastali u miru. Ipak, za vas je bolje da ne znate šta radi pa ga jednostavno sakrijte. Osim skrivanja njegovog profila, sasvim je u redu da obrišete sve poruke jer ono što važi za mobilni telefon, važi i za društvene mreže.

Fotografije
Imate ih na mobilnom telefonu, na Fejsbuku, stolu… Svaki put kad vidite njegovu sliku, neće vam biti svejedno . Ne kažemo da morate da ih spalite ili bacite, ali bilo bi dobro da ih sakrijete od sebe. One sa Fejsbuka izbrišite i sačuvajte u neki folder na računaru, a one koje imate na stolu stavite u fioku ili kutiju.

Suveniri
Ulaznica iz bioskopa sa prvog sastanka, privezak koji vam je doneo sa putovanja ili rođendanski poklon samo su stvari koje će vas podsećati na lepše dane i otežati proces prebolevanja. Ne morate da ih bacite, ali ih ipak držite negde gde ih nećete gledati svaki dan. Ako vas je loše tretirao, najbolje je ipak pobacate sve te uspomene. Vama će biti lakše jer ćete imati osećaj da se rešavate prošlosti, a kasnije nećete imati ništa da vas podseća na vezu u kojoj niste dobila ono što zaslužujete.

Izvor: Haber.ba

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Marko Kešelj proziva Danila Ikodinovića: Dačo spremam remiks pesme „A gde je Nataša, muči me to“

Dolazi nam Sajmon Kauel