in

Sulejman Veličanstveni: Ništa od serije, Nova televizija nije dobila frekvenciju

Savet RRA dobio je nalog iz vrha Vlade Srbije da nikom ne dodeli novu nacionalnu frekvenciju koju je koristila TV „Avala“ i da nađe pravni način da poništi konkurs.

Ako RRA sprovede nalog, bez dozvole će ostati i „Nova televizija“, na kojoj je za jesen bilo pripremljeno emitovanje turske serije „Sulejman Veličanstveni“, kao i TV „Kopernikus“ koja je takođe ispunila uslove za dobijanje frekvencije.

Zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić odgovora diplomatski:

„U poslednje vreme mnogi se trude da rade posao Saveta RRA. Jedni naređuju, drugi presuđuju, treći oslobađaju, a četvrti ukidaju nacionalne frekvencije u ime RRA. Ništa od toga nije tačno. Istina je da Savet RRA radi na sednicama na kojima postoji dnevni red. Na jednoj od narednih RRA će odlučiti ko će dobiti frekvenciju“, kaže Karadžić, koji nije mogao da kaže kada će ona biti održana.

Za TV Novu nisu želeli da komentarišu naša saznanja, a Zvezdan Milovanović, vlasnik „Kopernikus“ televizije, potvrđuje da je čuo za tu inicijativu, koja bi bila pravdana potrebom da se frekvencija upotrebi za proces digitalizacije.

„To bi bilo nezakonito. Znali su da im ta frekvencija treba za digitalizaciju i pre dva-tri meseca, ali su raspisali konkurs. Mesecima smo se spremali, uplatili i depozit od 15 miliona. Sada je neko procenio da bi bilo neozbiljno da frekvenciju dodele Novoj, koja je osnovana šest dana pre isteka roka za predaju prijava, pa pošto ne mogu da daju njima, a nama ne žele, razmišljaju o poništenju konkursa“, kaže Milovanović.

Autor: Balkan Lifestyle/Blic

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Marko Kešelj proziva Danila Ikodinovića: Dačo spremam remiks pesme „A gde je Nataša, muči me to“

Dolazi nam Sajmon Kauel