in

Evo kako spavanje sa šminkom uništava lice

Mnoge žene imaju naviku da spavaju sa šminkom. Međutim, pametnije je utrošiti poslednje atome snage na njeno skidanje jer posledice držanja kozmetičkih proizvoda na licu duže vreme mogu da budu fatalne.

Spavanje sa šminkom uništava kožu i čini lice starijim nego što jeste. Nedavna istraživanja pokazala su da trećina žena ne skida šminku pred spavanje čak dva puta nedeljno, što dovodi do fatalnih posledica po lepotu.

Kontradiktorna je činjenica da većina dama strahuje da će, ukoliko zaborave da skinu šminku, da im se osuši kožu, pojave bubuljice, kao i da se oštete trepavice, ali uprkos tome, veliki broj njih je, zahvaljujući nepažnji, na dobrom putu ka tome.

Sminka - lose 2

Ove tvrdnje želela je da ispita novinarka “Dejli mejla” pa je odlučila da sprovede jedan mali eksperiment. Naime, ona mesec dana nije skidala šminku pred spavanje već se samo umivala u toku jutra, a zatim ponovo nanosila sloj kozmetičkih preparata za ulepšavanje.

Nakon mesec dana, mera štete izmerena je pomoću 3D kamere koja je uočila vidne promene na koži poput pigmentacije, napuklih vena, kao i proširenih pora i sve uočljivijih bora.

Kozmetički preparati koji su korišćeni u ekperimentu svakog dana bili su puder, maskara, olovka za oči i sjaj za usne.

Nakon ekperimenta procenjeno je da je stanje kože pogoršano za oko 10 procenata, dok se istovremeno njena vlažnost umanjila za pet odsto. Suva koža uzrokovala je pojavu bora i crvenila, što je novinarku učinilo 10 godina starijom.

Izvor: Telegraf

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

SUPER ŽENA: Držala muža za gaće 20 minuta i spasila ga sigurne smrti (VIDEO)

Neda, flora i fauna!