in

Leskovčanka rodila trojke!

Aleksandra Kostić (20) iz leskovačkog sela Guberevac donela je na svet trojke, dva dečaka i devojčicu, začete spontano. Aleksandra se porodila carskim rezom, pet nedelja pre termina i zdravstveno stanje beba je stabilno.

Iako se od početka trudnoće znalo da se radi o trojkama, uzbuđenje nije izostalo, kako u domu Kostića, tako i u porodilištu. Najradosnija je majka kojoj je ovo bila prva trudnoća.

„Nisam ni sanjala da će biti dvojke, a kamoli trojke. Kada nam je dr Tatjana kazala prilikom pregleda, iznenađenje je bilo ogromno. Kada sam se porodila, svi u porodici su plakali od sreće“, ispričala je za „Jugmedia“ mlada žena, koja trenutno bdi nad inkubatorima.

Bebe su dobile imena Luka, Vasilije i Lara i pri rođenju su ukupno bile teške šest kilograma, pa je porođaj obavljen carskim rezom. „Vasilije ima 2.150 grama, Luka 1.900, a Lara 1.650 grama.

Načelnica Odeljenja neonatologije leskovačke Opšte bolnice Valentina Videnović je potvrdila da se bebe nalaze u inkubatoru i da je njihovo zdravstveno stanje stabilno.

„Za sada je njihovo stanje stabilno, bebe su vitalne, jedino su manje telesne težine, jer su rođene četiri – pet nedelja ranije. U početku su imale manje respiratorne probleme, ali to smo stabilizovali i stalno pratimo njihovo stanje“, objašnjava doktorka Videnović za agenciju Tanjug.

Leskovačke trojke su rođene 30. jula carskim rezom, a kompletnu trudnoću i porođaj je vodila dr Tatjana Nikolić.

„Spontano začeće trojki je zaista retko i prema nezvaničnoj statistici na 7.000 do 8.000 trudnoća bude jedna sa trojkama. Ja sam u sedmoj nedelji tudnoće videla da su trojke i još tada sam saopštila roditeljima. Bilo mi je jako drago i zaista sam presrećna što je sve proteklo dobro“, kaže dr Nikolić.

Prema podacima službe za ginekologiju, u leskovačkoj bolnici trojke su rođene poslednji put 2010. godine, a pre toga 2008. i 1986. godine.

Autor: Balkan lifestyle

Izvor: Alo.rs

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Dolazi nam Sajmon Kauel

KAJA OSTOJIĆ: Kažu mi da izgledam kao dobar frajer!