in

Završio terapiju: ”Radioaktivan” otac konačno smije držati sina!

Calvinu (29) su dijagnosticirali rak štitnjače i bio je na operaciji dva nedjelje prije nego mu se rodio sin. Dok je pio tablete s radioakivnim jodom nije smio blizu sina.

Calvinu Innesu (29) iz Yorkshirea su dijagnosticirali tumor štitnjače i bio je na operaciji dva nedjelje prije nego mu se u junu rodio sin Cohen. Liječnici su liječenje nastavili radioaktivnim jodom. Zbog toga su mu zabranili biti čak u istoj sobi sa svojim sinom. Tablete je prestao piti te sada konačno smije držati sina u naručju.
– Tri nedjelje nisam smio biti blizu sina. Nisam ga smio uzeti u naručje, nisam ga smio hraniti, igrati se s njim niti mu mijenjati pelene. Bilo je grozno jer sam morao gledati ženu kako to sve radi sama, a ja nisam smio pomoći – rekao je Calvin. Kaže kako su svakog dana terapije mjerili Geigerovim brojačem koliki mu je nivo radioaktivnosti te da li smije biti među ljudima.

– Kad su mi rekli da imam rak to je bilo kao da me neko udario čekićem po glavi. Uvijek misliš da je to nešto što se događa drugima, a ne tebi. U glavi sam imao milion pitanja, hoću li vidjeti sina kako odrasta, hoću li ga uopšte vidjeti kad se rodi – kaže Calvin. Rak mu se proširio na krajnike no nakon liječenja se izgleda povukao.

– Još čekam rezultate koji će, nadam se, potvrditi da se rak nije proširio na vitalne organe – rekao je Calvin za Daily Mail.

AutorBalkan lifestyle/24sata.hr

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Dolazi nam Sajmon Kauel

KAJA OSTOJIĆ: Kažu mi da izgledam kao dobar frajer!