in

ŽENIO SE 80 PUTA: Mnoge od njih sam i zaboravio!

Težak je put pronalaska prave ljubavi, o tome svjedoči i priča Ismeta Mušeljića zvanog Tuba iz Bosanske Krupe, koji se u potrazi za životnom saputnicom, kako tvrdi, ženio više od 80 puta!

Na početku razgovora kaže da je svojevremeno bio najpoznatiji amaterski pjevač u Krajini, da je vozio sportski automobil te da su se žene, jednostavno, “lijepile za njega”. Većinom su to bile seoske djevojke. Bile su iz svih krajeva BiH, najviše Krajine i srednje Bosne, objašnjava Ismet, uz naglasak da svoje brakove nije potvrđivao i papirima.

– Vjenčavao sam se samo jednom ili dva puta, nisam siguran – ističe Ismet.
Kaže da je svoje supruge najčešće upoznavao pjevajući po svadbama, vašarima i kafanama. S obzirom na to da je u bračnim zajednicama bio kratko, nema mnogo djece. Ima dva sina, od kojih je jedan iz sadašnjeg braka.

O bivšim snahama svjedoči i Feridova majka Razija.

– Većina ih je bila po osam dana, a onda bi on dovodio novu. Najduže se zadržala jedna iz Cazina, koja je bila oko četiri godine – objašnjava Razija.
Ovaj pedesetdevetogodišnjak je i bivši borac koji je više puta nagrađivan.

Ponovna prosidba

Zbog velikog broja žena, Ismet kaže da ih je većinu zaboravio. Stoga je jednu damu iz Travnika drugi put zaprosio ne znajući da mu je to 15 godina ranije bila nevjenčana supruga.

Autor: Balkan lifestyle/magazin.ba

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Dolazi nam Sajmon Kauel

KAJA OSTOJIĆ: Kažu mi da izgledam kao dobar frajer!