in

Kako da budete omiljeni na Facebooku

Ako vam je cilj da vas vole na ovoj društvenoj mreži ili da, makar, ne kolutaju očima na vaše objave, onda se potrudite da ispratite ove savete.

Možemo ih osporavati ili podržavati, ali popularnost društvenih mreža je sve veća. Facebook, naravno uživa status omiljene i najpopularnije, pa se mnogi trude da na njoj izgrade imidž kul i zanimljive osobe.
Ukoliko želite da budete uspešniji u svojoj Facebook prezentaciji, pročitajte par saveta, koje smo spremili za vas.

Uvek komentarišite i lajkujte
Ali samo slike i komentare svojih najboljih prijatelja. Šaljite im smajlije, poljupce i srca, bez obzira koliko to posmatračima sa strane ljigavo izgledalo. Onaj kome ih pošaljete primiće ih oberučke!

Odgovarajte na pozive i događaje
Svaki put kada vas neko pozove na neki događaj ili zamoli da nešto prosledite, odgovorite da li ćete doći ili prosledite objavu dalje. Ako vas mrzi da palite komp, iskoristite mogućnost odgovra preko neta na mobilnom ili aplikaciju.

Izuzetak od prethodnog pravila!
Zaobiđite objave tipa: “Ovo okači na zid deset prijatelja, inače će ti …” jer ćete smoriti sve prijatelje, ali i one koji usput vide takvu objavu!

Čestitajte rođendane i godišnjice prijateljima
Nemojte ih zaboraviti, oni to vole! Iako mnogi tvrde da ih se većina ne bi ni setila da nisu okačili datum rođenja ili godišnjice braka na Fejs, svi oni se osećaju bolje i lepše kada dobiju čestitku. Uostalom, zašto su okačili datum rođenja, godišnjice ili neki drugi važan datum, ako ne žele da ih se setite?!

Kada neko hakuje nalog prijatelja – javite mu!
Provale u Facebook naloge su sve češće, lako se mogu prepoznati po spam porukama, pa kada stigne neka takva, javite prijatelju, da zna, da može da se žali Facebooku ili da promni lozinku dok još ima vremena…

Neka svi izgledaju vrhunski
Na vašoj novoj profilnoj fotki ili naslovnoj fotografiji bitno je da cela ekipa izgleda dobro, ne samo vi.

Odgovarajte na poruke
Nemojte dozvoliti da vam Fejs sanduče bude zatrpano porukama na koje nikada niste odgovorili ili ih čak niste ni pročitali. Kada primite poruku, ako niste u mogućnosti da odgovorite odmah kratko uzratite da ćete se čuti kasnije ili da ste trenutno u gužvi. Naravno, kada gužva prođe svakako odgovorite na poruku.

Ne zabadajte nos gde mu nije mesto!
Recimo, kada vidite da je neko promenio status iz “U vezi” u “Slobodan”, ne trčite odmah da pitate šta se desilo. Ne komentarišite svaki sentimentalan status, jer, ako mu zatreba pomoć, prijatelj će se uvek sam javiti.

Ne zovite za prijatelje osobe koje ne poznajete
Ili koje makar ne poznajete dovoljno dobro. Izgledaćete kao spamer, a i prijatelji će biti sumnjičavi zbog stranaca, koji bi mogli da gledaju njihove slike i čitaju objave, koje su oni namenili samo “pravim” Fejs prijateljima.

Ne komentarišite i ne lajkujte prastare fotke!
Niko vam ne zabranjuje da gledate dostupne fotografije prijatelja, ali nemojte komentarisati ili lajkovati sliku od pre pet godina. Nema svrhe. Ukoliko ne možete da zadržite želju da nekom kažete da je lep učinite to na nekoj fotki od danas ili juče. Neka prošlost ostane baš tamo – u prošlosti, jer svaki put kada lajkujete ili komentarišete neku staru sliku, ona se pojavi na News Feedu vašeg prijatelja.

Ne raspravljajte se na Fejsu!
Neka krive Drine ostanu krive, a vi ohladite glavu pre novog kačenja na mrežu. Rasprave na Fejsu su mučne, dosadne i obično odu u potpunu katastrofu. Javne, pa i skrivene rasprave, preko poruka, recimo, će zagorčati i vaš i život onog sa kim se raspravljate.

Ako vi imate neki dobar savet, slobodno – komentari su vaši!

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

SUNČA SE: Olja Crnogorac legla preko nepoznatog muškarca

Ovo je savršena žena?