in

Pročitajte: Novi Putinov zakon za navijače!

Zakonom o navijačima koji će stupiti na snagu u januaru 2014. godine, huliganima će zbog pravljenja nereda biti zabranjen pristup sportskim manifestacijama između šest meseci i sedam godina.

Huliganizam na sportskim dešavanjima u Rusiji u prethodne tri godine je u porastu, a prema podacima državnog ministarstva za sport podneto je više od 14.000 krivičnih prijava. U cilju sprečavanja ovog trenda, predsednik Ruske federacije Vladimir Putin doneo je novi zakon o navijačima koji će stupiti na snagu 19. januara 2014. godine.

Kršenje reda i bezbednosti na sportskim dešavanjima prema novom zakonu biće kažnjavano zabranom prisustvu sportskim događajima od šest meseci do sedam godina.

U zavisnosti od stepena prekršaja, prestupnici će morati da plaćaju kazne u iznosu od 70 do 230 evra ili alternativno 160 sati obaveznog rada, a sve u cilju sprečavanja huliganizma do i tokom Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine koje će se održati u Rusiji.

Ruski-navijaci-Dinamo-Moskva-Torpedo-Moskva

U slučaju da se neko od prestupnika tokom služenja kazne pojavi na nekoj sportskoj manifestaciji, moraće da plati 570 evra, a 15 dana će provesti u pritvoru. Policija i sportski savezi će biti u obavezi da naprave listu prekršioca, a na stadionima će biti obavezni video-sistemi kako bi se huligani identifikovali.

Osim navijača, novim zakonom obuhvaćeni su i organizatori sportskih dešavanja i vlasnici sportskih objekata, koji će u slučaju kršenja bezbednosti i štete po zdravlje ljudi morati da plate 7.000 evra, a očekuje ih suspenzija od 90 dana.

Prethodne nedelje policija je privela 38 osoba zbog lomljenja stolica i paljenja baklji tokom meča ruske premijer lige između Volge i Lokomotive iz Moskve, a vlasti u Rusiji očekuju da će novi zakon dati rezultate.

Autor: Balkan lifestyle/telegraf.rs

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

SUNČA SE: Olja Crnogorac legla preko nepoznatog muškarca

Ovo je savršena žena?