in

Stranci preplavili Guču, cene iste kao prošle godine!

Prvi gosti su se već pozicionirali u Guči. Naši su mahom u privatnom smeštaju, dok stranci kampuju, najčešće pored reke ili u podnožju obližnje šumice, neretko u malim privatnim kampovima. Ekstremno raspoloženi, kažu, u Guču su došli da čuju trubu i dobro se provedu.

TRUBA – Najviše stranaca je stiglo iz Norveške, Francuske, Nemačke, Izraela, Austrije.

Artur Šparaga iz Varšave, sa prijateljima Jonatanom i Invel iz Izraela, luta ulicama Guče, na 40 stepeni, opušteno oni obilaze ulične tezge, a najviše pažnje im privlače suveniri, srpska obeležja poput šajkače i opanaka.

– Ovde je super. Mnogo je pozitivna atmosfera. Prvi put sam videla kako izgleda srpska obuća (opanak), jako je lep, i kapa (šajkača) je zanimljiva. Kupiću jedan par kada pođem kući, želim da imam za uspemenu iz Guče. I obavezno malu trubicu nosim odavde – kaže vrlo raspoložena Invel iz Izraela.

– Nigde na svetu nema tako pozitivne atmosfere kao u Guči. Ovde su ljudi mnogo dobri, ljubazni, svi su u duhu zabave i gostoprimstva. Promovišu jednakost među ljudima i dobru muziku. Truba izaziva samo pozitivna osećanja. Kad zasvira, kao da poziva na mir i ljubav – kaže Artur iz Varšave.

U Guči se već okreću prasići i jagnjići na ražnju, krčka se kupus u zemljanom loncu, škripe točilice sa pivom… Cene su iste kao prošle godine. Prasetina je 1.000, jagnjetina 1.300, pljeskavica 400, kupus 290, pivo 150, kafa 90 dinara.

Autor: Balkan lifestyle/24sata

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

KAJA OSTOJIĆ: Kažu mi da izgledam kao dobar frajer!

Volim da gledam u oči tokom seksa!