in

Kres šema: Koliko su izbirljive žene, a koliko muškarci?!

Kada su u potrazi za seksom za jedno veče, pripadnici jačeg pola svaku damu posmatraju kao potencijalnu partnerku. Što im je želja za seksom veća, to su manje izbirljivi. Žene u toj situaciji najčešće privlače dominantni i atraktivni muškarci i one su znatno izbirljivije.

Kako pokazuje novo istraživanje, što žene više žude da s nekim neznancem odu u krevet i ispune svoju seksualnu potrebu, to su im, po pitanju kratkoročnih partnera, standardi veći i samim tim postaju veoma izbirljive. To je u direktnoj suprotnosti sa podacima za muškarce koji, što više žele seks, smanjuju svoje standarde.

Studija Univerziteta Bar Ilan u Izraelu, sprovedena je na 78 muškaraca i žena i istraživala je preferencije kod traženja seksualnog partnera. Ispostavilo se da su muškarci sa snažnom željom za pronalaskom seksualne partnerke, u poređenju sa onima kojima nije do seksa, znatno manje izbirljivi pa im ženina atraktivnost, u tom slučaju, uopšte ne igra veliku ulogu.

Muškarci u potrazi za “jednokratnim” seksom gotovo svaku ženu smatraju potencijalnom partnerkom za seks. – Seksualna hiperaktivnost muškarce čini manje izbirljivima – navode naučnici i obkašnjavaju da to podrazumijeva i pojavu neravnoteže po pitanju ponude i potražnje za seksom. Za muškarce potraga za akcijom u krevetu i partnerkom sa kojom neće biti u dugoročnoj vezi, ima samo jedan cilj – seks.

Kod dama je situacija znatno drugačija. I dok one u potrazi za seksom zasta žele da se prepusta strastima, iz evolucione perspektive njihovi uslovi znatno su složeniji. Ženama seks za jednu noć može donijeti trudnoću i dijete o kome će se možda brinuti same, pa one podsvjesno traže da taj muškarac ima dobre genetske predispozicije. – Većina žena oslanja se na ženske strategije, pa tako za partnera na jednu noć preferiraju dominantne i atraktivne muškarce – objašnjavaju stručnjaci.

Autor: Balkan lifestyle/tip.ba

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Volim da gledam u oči tokom seksa!

Danijel Alibabić: Taksisti gori od Vesne Rivas!