in

Koja poza u seksu sagoreva najviše kalorija?

Seks je dobar za borbu protiv stresa, te je i te kako koristan kada je u pitanju održavanje telesne figure. Za vreme ove aktivnosti, zavisno od pozicije, aktivirani su gotovo svi mišići nogu, ruku, ramena i trbuha.

Tajna efikasne potrošnje kalorija je vruć seks, tvrde seksolozi. Tokom seksualne aktivnosti se potroši 150 kalorija, dok „divlji“ seks troši čak i do 350 kalorija što odgovara količini koja se potroši za vreme pola sata trčanja.

„Ukoliko parovi žele seksom da održavaju figuru, moraju svoje seksualne aktivnosti produžiti na najmanje 15 minuta, savetuje seksolog Basheera Ahmada Roya.

Jedna od poza koja najviše aktivira mišiće muškaraca je tradicionalna misionarska. Dok je na svojoj partnerki, on se održava rukama i nogama i tako balansira da je ne bi prignječio i povredio. To podrazumeva pokretanje različite veće ili manje grupe mišića, uključujući i one u području abdomena, kao i sagorevanje kalorija.

Mnoge žene koje često ne mogu da postignu orgazam, ukoliko sednu na svog partnera i tako kontrolišu penetraciju, lakše dostižu vrhunac.

Međutim, žene takođe moraju da nauče da kontrolišu svoj orgazam i održavaju se na partneru što je duže moguće, jer na ovaj način aktiviraju mišiće ramena, ruku i butina.

Za aktiviranje svih mišića tela, odlična je poza u kojoj žene stopalima dodiruju krevet, ili pod.

Stručnjaci naglašavaju da je seks ultimativna vežba i preporučuju da se praktikuje tri do pet puta tokom radnih dana, te jedanput ili dva puta vikendom.

Po 15 minuta strastvenog ljubljenja ujutro, popodne i uveče, tri puta nedeljno, sagoreva oko 100 kalorija na dan. To je 36.500 kalorija godišnje, što je jednako gubitku od oko 4,5 kilograma.

Izvor: Kurir Stil

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

MC Stojan: Ne smetaju mi navalentne obožavateljke!

ODRŽALA OBEĆANJE: Monika novinarima pričala na srpskom